點先可以練到蕭叔叔果種英文口音

273 回覆
38 Like 38 Dislike
最好就講連登口音就最勁喇
chok 到好撚嘔心
扑左

X2
英國人都唔會咁講野

去撚過英國未 大把地區口音係咁

唔係想罵戰 真心好想知巴打係邊 邊到啲人會講野講到咁 我睇made in Chelsea 啲人有錢posh巴 都冇講野講到咁喎

好撚柒難聽
係london讀左幾年書都未聽過有人咁講野
如果有人現實對話咁講野會笑大人個口
仲笑人去撚過英國未
一班唔識野既以爲好好聽
最好聽最自然既只有倫敦口音
蕭叔果種 太over
我老豆係意大利人 , 佢啲口音仲勁
你想要口音學我老豆好過
chok 到好撚嘔心
扑左

X2
英國人都唔會咁講野

去撚過英國未 大把地區口音係咁

唔係想罵戰 真心好想知巴打係邊 邊到啲人會講野講到咁 我睇made in Chelsea 啲人有錢posh巴 都冇講野講到咁喎

好撚柒難聽
係london讀左幾年書都未聽過有人咁講野
如果有人現實對話咁講野會笑大人個口
仲笑人去撚過英國未
一班唔識野既以爲好好聽
最好聽最自然既只有倫敦口音
蕭叔果種 太over

我其實有問過鬼妹鬼仔friend 關於accent呢個問題 佢地話accent只係用黎分啲人係邊到黎同埋係咩class 有時好多有啲錢讀boarding school既鬼 會話佢地冇accent 講好普通英式英文
有次去Alton towers 有好多day school既人 講啲英文好chavy好硬耳 只可以講英國人好現實 你出世係咩家庭已經界定左你會有邊到accent同咩class
利申 帶番頭盔先 純粹同朋友交流下呢個問題 唔係專業
你想要口音學我老豆好過

利申 : 比佢搞到我英文好難聽
Joe Sugg 同 Marcus Butler
Mumbo jumbo 個種accent聽起嚟舒服好多
英國人都會chok cockney accent啦
你想要口音學我老豆好過

利申 : 比佢搞到我英文好難聽

mix一定好多女食
鬼佬好少話特登要學英國人accent
accent係代表我來自邊度,
何必特登走去學人地既accent?
普通話同理,香港人做咩要學大陸狗口音。。
我來自香港,and proud of it.

學咩文都係想學到同母語一樣㗎啦

以前仲成日睇alfie deyes同zoella

zalfie
幾時結婚姐

zalfie
幾時結婚姐

老老豆豆 對d英文唔叻的人黎講 學好流暢英文意義大過學口音 學到蕭叔叔咁當然好 不過要carry到先得

利申有怪癖 鐘意蘇格蘭口音

zalfie
幾時結婚姐

Nala where's mammy??
lm
鬼佬好少話特登要學英國人accent
accent係代表我來自邊度,
何必特登走去學人地既accent?
普通話同理,香港人做咩要學大陸狗口音。。
我來自香港,and proud of it.

學咩文都係想學到同母語一樣㗎啦

每個區域都有自己特別既口音 唔一定要跟返政治正確既口音 係其他國家 有朋友係巴基斯坦唔係首都既地方黎 佢地會為自己既口音自豪 因為正正係個口音代表到佢地邊度黎

唔好成日迎合啲所謂正式既口音啦大家 溝通到咪得
沈旭暉同柳俊江搞左個page,有條清談片搵左佢上去,嘩屌你講中文都要chok得咁盡。仲有,佢有時開fb live講啲無聊野把聲都係咁,並唔係淨係拍片教英文先會咁chok。我自己就唔鐘意啲咁扮野既人(佢係真心扮,唔係周星馳嗰種為喜劇效果而扮)。大佬你外國長大,或者由細到大讀國際學校好多外國朋友就話姐,你土生土長扮咩外國上流口音姐(又唔係做到100%似因爲唔係佢母語,做唔到鬼佬嗰種自然),最離譜係連讀中文都要搞到唔似香港長大咁

利申:英國讀書
佢咪教左你lor, 搵個學習對像,再喪煲喪練
倫敦口音比人話鄉下腔,無知都有個譜啊
謝拉特就鄉下
沈旭暉同柳俊江搞左個page,有條清談片搵左佢上去,嘩屌你講中文都要chok得咁盡。仲有,佢有時開fb live講啲無聊野把聲都係咁,並唔係淨係拍片教英文先會咁chok。我自己就唔鐘意啲咁扮野既人(佢係真心扮,唔係周星馳嗰種為喜劇效果而扮)。大佬你外國長大,或者由細到大讀國際學校好多外國朋友就話姐,你土生土長扮咩外國上流口音姐(又唔係做到100%似因爲唔係佢母語,做唔到鬼佬嗰種自然),最離譜係連讀中文都要搞到唔似香港長大咁

利申:英國讀書

我就覺得講英文扮鬼佬無咩問題
但係唔該唔好連講中文都扮鬼佬啦大佬
個人認為,BC都無TH把聲咁正
學IPA
但佢把聲好好聽
好鬼正
我反而係好鍾意cockney accent

覺得好型

明?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞