點先可以練到蕭叔叔果種英文口音

273 回覆
38 Like 38 Dislike
覺得完全唔chok 好自然
好鍾意英式口音
用鬼佬同個華人比有咩意思
係用例子就用返華人啦
佢自己成日講話自己係度 chok 聲㗎喎 平時講野把聲唔係咁
用鬼佬同個華人比有咩意思
係用例子就用返華人啦

之前銅鑼灣書店桂民海個女
自然好多 冇咁chok 順耳好多
個人唔覺得呢隻腔好聽,好鄉下佬feel
加拿大或澳洲果隻有英音味道但又唔會咁重,自然d好聽d,btw都係鐘意美國口音,利申非專家
唔係踩佢
但聽得多係覺得有啲做作
利申 有follow佢fb
我覺得好好聽
就算chok 我都寧願聽呢隻好過香港人d口音
好多人讀唔到就踩人
https://youtu.be/xJf6pHqLzs0
我覺得呢個人口音好正

明顯美國佬黎
btw讀u成日聽佢講econ,點解佢飯飯都識咁撚勁

佢麻省理工學院, 哈佛商學院
英文口音都要俾你地屌
太chok又唔得,太廢講英文又俾人笑
咁應該點先正常

留名等睇遲啲俾人話佢呃飯食
最離譜係連講中文都要chok呢種聲
我覺得佢英文好好 值得學習既
拍片chok係ok(果個伍公子拍片把聲都係chok 出黎la) 但如果佢真人講野傾計都係咁chok 會好怪
https://www.youtube.com/watch?v=6Zv46A_Mrlc&t=171s
唔chok 又有英國accent影子

其實佢呢個先係最正常英國人嘅口音
或者應該咁講,最多人咁講嘢

其實我覺得唔需要突登去學accent 主要係個嗰環境生活得耐 唔多唔少會有少少
比人話過有幾個字講得好Yorkshire 試過唔開心
要好撚扮嘢
點先可以學好grammar 閱讀理解?
點解劉家傑?
我覺得好好聽
點睇劉家傑?
我覺得好好聽
一直都想搵返個accent係咩 但唔知點搵
係bbc聽返黎 係男仔聲 好輕好柔 咬字清楚但唔係字正腔圓個d 但又未算鄉下啦
細細聲 有口音但唔重唔造作 聽起黎好舒服
好想搵返…要形容就係一d講解迷團/10大乜乜之類既片會大機率出現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞