點先可以練到蕭叔叔果種英文口音

273 回覆
38 Like 38 Dislike
其實香港人好應該練好英文以此黎表示自己同大陸人唔同
練到蕭叔叔個種口音

練到British accent

講得fluent
係三件事

最介意口音嘅人通常係自己
同意樓上講劉家傑同馬道立好聽同順耳
屌佢真係造作喎
你講speech咁既口音就唔出奇
但一般同人傾計d英國人一定唔會咁造作
屌佢真係造作喎
你講speech咁既口音就唔出奇
但一般同人傾計d英國人一定唔會咁造作

佢英文底子好無容置疑
但講到咁好唔好聽真係見仁見智
benedict bb既acent
咁多位可以聽下Kai Wong
電台dj 都會chok 聲啦
冇人知佢平時講野點,但拍片chok 聲又有咩問題,更何況,佢咁樣讀d 英文差嘅聽眾易聽d
唔明上面班友有咩好屌
至少人地chock到, 同真係學到野

申利 睇開佢d片
好大陣酸味
好大陣酸味

我係酸都酸余若薇啦、佢啲rp就自然流暢得多啦

siu叔叔係唔錯、但係見到你地擺佢上神台真係笑而不語
好大陣酸味

我係酸都酸余若薇啦、佢啲rp就自然流暢得多啦

siu叔叔係唔錯、但係見到你地擺佢上神台真係笑而不語

下個反邊個啊連登仔
佢拍片先咁啫
如果拍片都好似毒撚咁鬼食泥, 口lur lur
真係搵鬼睇咩
人地賣點就係字正腔圓 英國口音嘛
Chitchat咁講野當然唔會咁啦
就好似平時普通人傾計唔多唔少都會有d懶音/lur

利申 毒撚 平時講野1999 陰聲細氣
佢D口音真係好難頂,
我公司D英國人講野都無咁造作
上面話比人笑果班有幾多個係英國生活過 真係9up當秘笈

我boarding school個陣 有大陸仔專登chok accent 比啲鬼仔笑 好記得chapel 條友出去讀prayer 成班人係到忍笑 利申:以前college係notts附近
梗喺難聽啦,你平時講嘢都唔會講到好似粵語審音配詞字庫咁啦
我覺得佢興趣係練口音冇問題喎
Kai 自然好多

Kai 自然好多

其實Kai英國長大 唔知uncle siu係咪
呢個post酸味好濃

酸到縮呀直情

咁佢真係造作喎,唔信你走去英國聽下有冇人咁講野

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞