點先可以練到蕭叔叔果種英文口音

273 回覆
38 Like 38 Dislike
Kai

佢拍片教你英國口音梗係chok聲啦
現實同人講野我又唔信會咁chok呀
之前見到人聽佢個bedtime story facebook live
嘩屌你聽左五秒打哂冷震即刻上一頁
成班話咩咁樣會比鬼佬笑
從來冇聽過鬼佬笑人chok口音
反而你講柒先會比人笑

chok得好聽有咩所謂

利申:英國撚,口音一般
Kai

好撚柒
佢講野既方式比較似平時睇BBC d節目既旁白 一般人比較唔會講到字正腔圓 chok聲
我覺得佢係拍片先咁chok o者
連把聲都chok埋

平時講野唔會咁架嘛
個人中意David Tennant
蕭叔好撚造作
講得柒又屌,講得正又話chok聲
好撚想學cockney
個個都講鬼佬

舉啲local啲嘅例子啦
唔講口音 佢把聲已經好好j 一定溝死女
上面有人話rp同貴族口音唔同,其實有咩分別
https://youtu.be/jc4VxIWXX4w
波叔黑人爛仔腔完爆貴族
https://youtu.be/48iL5ZoS15k

左邊個口音好聽
用咁多鬼佬做例子做乜
用咁多鬼佬做例子做乜

主要因為香港人講得出依個口音先討論姐
鬼佬講英文好聽有咩特別
成班話咩咁樣會比鬼佬笑
反而你講柒先會比人笑

chok得好聽有咩所謂

可能最撚19既英國人會
但係個時我係美國俾人話有英國口音成日俾dorm d鬼佬鬼妹r水吹
成班話咩咁樣會比鬼佬笑
反而你講柒先會比人笑

chok得好聽有咩所謂

可能最撚19既英國人會
但係個時我係美國俾人話有英國口音成日俾dorm d鬼佬鬼妹r水吹

上面話比人笑果班有幾多個係英國生活過 真係9up當秘笈
馬道立 d 口音都好正
試過有美國人frd話我啲英文british accent
但本人覺得同uncle siu個啲差十萬條街

佢地認識既Asian 一係Asian accent 一係American accent 所以見到人有少少英腔就大驚小怪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞