2017 Freshgrad RN Nursing HA Interview Offer區

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
今年KCC搞乜

而家淨係會派kcc?
其他cluster 會唔會再派?
Kwc派左喇?
Kwc派左喇?

Kcc呢
Kwc派左喇?

成班都未有人收到
Kwc派左喇?

成班都未有人收到

收到 不過我唔係fg
Kwc派左喇?

成班都未有人收到

收到 不過我唔係fg

Kwc派左喇?

成班都未有人收到

收到 不過我唔係fg

你知唔知你一句有offer by call搞到幾多人淆哂底又勁緊張 點知原來唔係fg
Kwc派左喇?

成班都未有人收到

收到 不過我唔係fg

你知唔知你一句有offer by call搞到幾多人淆哂底又勁緊張 點知原來唔係fg

差唔多時間in鬼知你地唔係一齊出offer咩
唔係fg就唔好入黎亂
Freshgrad RN Nursing HA Interview
唔係fg就唔好入黎亂

原本想講冇乜所謂
點知DONALD DUCK巴打唔係FG搞到KWC 巴絲們淆青
屌 一打膠唔洗找
Kwc派左喇?

成班都未有人收到

收到 不過我唔係fg

差唔多時間in鬼知你地唔係一齊出offer咩

利申清楚呀嘛
sorry囉 我以為一齊出offer通知聲你地姐

吊kcc撚 幾時出
我係private做左年半
今年6月去左in完ntwc ,再上埋ward見左經理.到而家都未有確實消息,上星期tmh hr叫左我搵ward man拎performance letter之類既野, 係咪差唔多搞掂

介唔介意講下點解由private 入翻HA

都係KWC嘅錯

老院有請男仔 缺人
你地搵最好搵有同HA/GOV有關果D老院
因為有D係跟HA point跳
加油

係老人院 rn 主要做咩?

同問

paperwork 有d好d有埋藥房 藥都唔洗你派
有時上頭黎睇 你就要寫好晒d文件俾佢地睇
d院有有咩事就送入AED咁囉 同埋做下d basic nursing care

重點都唔講
家屬先惡搞 長期戰
RN 做老人院係IC
要預咗咩都會關你事

你出黎做RN 有邊日唔洗處理D麻煩家屬?
我個FD係老院 仲好景過我係HA 佢D家屬一係淨坐24小時 一係就探都唔探
我返工15 16個病人家屬輪住問野 而好多野佢地會問到好深 因為做好多唔同procedure 重點係邊那到有咁多時間 但係係老院有幾多野要答
只係老院無野學 返工時間長D 同好那悶 先無人想做

放得老豆老母係老人院既,有幾多個咁上心丫

你以為啦
樓上巴打你個fd 好彩
班家屬就算個人唔出現,都可以每更打黎煩鳩住你
何況有好多係會日日黎/搵個工人日日黎
佢地唔會鬧你,不過轉頭同你院長投訴囉
更甚就直接寄信去社署投訴
到時你就預咗日日俾人照

無得揀之下就揀津院,唔係無麻煩家屬
不過一定少過私家院或者津院嘅私家位
唔講都知佢地係十分有要求

做依份工係一定對家屬
不過醫院病人又會住幾耐呀?
所以我話老人院係長期戰
咁當然問嘅嘢唔會好似醫院咁深入啦,但唔好有錯覺老人院好空閒
同埋返工時間唔會長d囉,咪又係44 個鐘

係老人院 rn 主要做咩?

同問

paperwork 有d好d有埋藥房 藥都唔洗你派
有時上頭黎睇 你就要寫好晒d文件俾佢地睇
d院有有咩事就送入AED咁囉 同埋做下d basic nursing care

重點都唔講
家屬先惡搞 長期戰
RN 做老人院係IC
要預咗咩都會關你事

你出黎做RN 有邊日唔洗處理D麻煩家屬?
我個FD係老院 仲好景過我係HA 佢D家屬一係淨坐24小時 一係就探都唔探
我返工15 16個病人家屬輪住問野 而好多野佢地會問到好深 因為做好多唔同procedure 重點係邊那到有咁多時間 但係係老院有幾多野要答
只係老院無野學 返工時間長D 同好那悶 先無人想做

放得老豆老母係老人院既,有幾多個咁上心丫

又唔係既,有d根本唔識照顧 eg有好好wound or照顧唔到eg得翻自己一個,自己又要返公賺錢,邊照顧到 見過都幾慘同無奈

係架
有d 其實好錫屋企人
但照顧唔到可以點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞