2017 Freshgrad RN Nursing HA Interview Offer區

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
School只要係2017grad, 上網apply時都係㩒2017graduate, 不過有啲school 11月先有牌, 就要做耐啲pre rn tuns咁解

睇完上面討論想補充翻啲資料:
識人今年4月尾in hkec, hkec聲稱6月尾會出結果
識人上年in,話上年係根本無安排2nd in, 搞到啲人話自己係"direct reject"
而且上年係有kec既人收到reject letter既,並唔係請晒

好淆
KEC...

KEC不嬲都收得最少 同埋親生仔收先

今次PK LA
仲擺左第一
仲要IN得唔好
仲要唔係果度TUNS

真心淆

有冇放hkec?有就歡迎你

冇 KEC->KCC->KWC

KEC KCC2個都咁難
點解要咁擺
BTW...有時你覺得in得差響佢地眼中又未必真心差到咁
所以有冇2nd in都好
放鬆心情去輕鬆下
開始返工就又一段時間pick up同緊張
而家唔玩等幾時?

KEC係難我聽過
但KCC難咩
我聽過一放KCC=一定入硬QE
其實大家唔洗驚! 無咁易reject!
我上年都係in得好差,直頭比in我果個問會唔會轉cluster,果陣都報晒私院拎定offer,有定心理準備去私院
到最後都有HA offer
不過比我揀多次就唔會做ha,做咗一年已經虧咗好多!!

師姐 私院易唔易請

我覺得易
自問樣非常一般又肥都有offer

男仔私院係咪比較難請 同埋入左私院係咪難d入番ha 所以我諗緊搵老人院好冇 唉

你揾老人院之後會易d 入番ha?
私家ot 同icu都好多男護的 你有興趣又有見到私院請呢d post 你大可一試

請問私院in左大約幾耐到知請唔請
其實大家唔洗驚! 無咁易reject!
我上年都係in得好差,直頭比in我果個問會唔會轉cluster,果陣都報晒私院拎定offer,有定心理準備去私院
到最後都有HA offer
不過比我揀多次就唔會做ha,做咗一年已經虧咗好多!!

師姐 私院易唔易請

我覺得易
自問樣非常一般又肥都有offer

男仔私院係咪比較難請 同埋入左私院係咪難d入番ha 所以我諗緊搵老人院好冇 唉

你揾老人院之後會易d 入番ha?
私家ot 同icu都好多男護的 你有興趣又有見到私院請呢d post 你大可一試

請問私院in左大約幾耐到知請唔請

呢層我唔清楚啊 我未報私院 諗住去晒旅行先 費時遞左form 我去左旅行佢又叫我in又推遲個面試 搞到印象唔好
見到呢個情況yr1嘅我都係努力d溫書

溫唔溫咪一樣 interview 要問到你唔識好易

Sbt

Sbt

Tramadol 巴打唔好驚啦 放鬆啲心情啦

Sbt

我冇丁
給2nd interview同學的一點小建議:
1. 請好好準備介紹自己的introduction, 尤其去過咩院咩科實習或TUNS, 最喜歡做咩科, 部分我會給communication及Attitude 評分。
2. 好好温習basic nursing skills 及 common drug knowledge, 這2條問题佔極多分!
3. 最後我地問你有冇問题問番我地, 唔好問儍瓜問题:例如我有冇得選hospital,department, 甚至話唔選OT, AED..., 等請左你先唔啦!
4. 唔好遲到!甚至no show! 若果真係知道會遲到,就打個電話畀hr,俾啲交帶!

你係咩人 CND同事?

Sbt

我冇丁

Oops sorry 絲打

Sbt

我冇丁

Sbt

我冇丁

真心好想知你係邊個 我都係poly又係pmh longcon 但見你成日好無謂咁緊張 其他post都係 真心想比一打膠你

Sbt

我冇丁

真心好想知你係邊個 我都係poly又係pmh longcon 但見你成日好無謂咁緊張 其他post都係 真心想比一打膠你

Hahahaha. 你個名
kec tuns 1st choice kec無second in既fg路過

Sbt

我冇丁

屋企等我開飯 唔緊張就假啦

Sbt

我冇丁

其實poly上年都係3 4個冇offer
但係去私家人工仲好 怕啲咩

Sbt

我冇丁

其實poly上年都係3 4個冇offer
但係去私家人工仲好 怕啲咩

請就係LOL

Sbt

我冇丁

我睇左你開既post呀 我夠覺得你已經比我幸福好多 但真係唔洗咁緊張 冇second in先係好事 同埋正正常常唔會冇offer喇
諗下有offer個時但派左3rd choice什至冇擺既cluster仲好啦
諗下有offer個時但派左3rd choice什至冇擺既cluster仲好啦

本身諗住放3個KEC )

宜家已經冇得咁玩

宜家已經冇得咁玩

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞