[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(56)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
仲有班AHCI高人
整返個錶既分級表出黎係q&a都好
celine stuff looks ok wor
我擔當唔起世界大戰嘅責任
唔知點解我硬是覺得PP, AP, VC, ALs 佢地都相對鄙視RM🤫
最尾打返句只供參考就乜事都冇
PP 同埋 ALS 可以互相抬舉
但 RM 就唔可以,完全唔關事
PP 搵個女強人出來做主題都怪怪哋,卡地亞,蕭邦攪呢味就正常

百年靈果個咩 squad 又係唔知想點…
RM 貴就係好貴但我覺得佢無咩資格鄙視任何非 fashion watch 嘅牌子
印象中 Gucci 同 Celine 應該差唔多吧?
I think so
RM 係 MB&F 果類。天價玩具多過錶
呢度規矩好簡單姐
ALL絕對鄙視撈同Pam , 完
轉左Hedi Slimane, 條鄙視鏈又唔同左
一齊做引戰撚
御三家:
PP AP VC

高級:
朗格 積家 寶珀 寶磯
芝柏 伯爵 雅典 Parmigiani
Roger Dubuis

中級:
Rolex Omega IWC 卡地亞
Hublot Zenith 蕭邦 昆倫
Breitling Panerai Glashütte Original
寶齊萊 Franck Muller

初級:
Tudor 浪琴 Oris Montblanc
Tag Heuer 名士 Bell&Ross
Nomos Rado 艾美 Union
康斯登 Ball

入門:
Mido Hamilton Tissot
Titoni Certina

大家隨便調動/補充
世界大戰抹黑宇宙了 Can you feel
簡單版

貴過我隻錶 = 唔值,炫富
平過我隻錶 = 死窮撚

so fucking true
A class都比佢靚仔
寶璣好可惜,以前係皇室貴族專用錶,Dress watch實力理應可同御三家一戰,寶璣針/寶璣字/Guilloche/grand feu,樣樣都係頂班,拎過既專利多到數唔哂,超過7成技術都係寶璣發明,無寶璣就無今時今日錶界既成就,只可惜昔日錶王好似越黎越未落咁。
Benz鄙視鏈
REAL AMG/S > E/GLE > C/GLC > A >>> B >>>>>>> CLA

一講到鄙視鏈大家都好開心
朗格擺喺高級已經唔得啦
係御三家 and fds,擺埋朗格,FPJ,落去
女朋友話 CLA 型
即刻急不及待要糾正佢
渣緊C Estate S205, 開心使用中。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞