[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(56)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
FM都曾經發生過2件幾核突既醜聞令到佢慢慢沒落
58 blue 反而令我有啲心動
復古味好重
係好vintage,所以好難決定
有無人試過皮帶配蝴蝶扣?
想問下配蝴蝶扣條帶使唔使造長D
願聞其詳
我覺得真係唔好講埋啲過頭說話囉
master 唔係自稱嘅
俄仔芯?另外係邊單就唔知喇
第一單係03-04年俾人踢爆用russian movement仲錶面仲係寫住swiss made
第二單係因為一張5萬蚊瑞郎廣告發票走去declare破產, 之後俾法庭overrule....7到冇朋友 (monoxxrome有報過出黎)

希望龜巴唔好介意~
Monaco都ok既
純粹從實用角度考慮
369 機芯穩定耐用程度一定喺 blue 58 之上
Seamaster 36.25mm 有冇新錶賣
Monaco 當然係經典,
但 tag 都塞了唔同機芯入去。
其中有 calibre 36 同 02
CHF 57,70 係 57 蚊?
bb58
其實tudor自家芯質素絕對能夠媲美rolex芯
bb58動力強啲,而且369個芯舊過bb58
嘩,用海鷗都好過俄仔芯呀?
多謝幾位巴打意見,聽完仲係掙扎
你落ad摸下就明我講咩
自膠打錯字 巴打好眼力
其實兩隻都已經摸過
如果369係指214270嘅話個比例冇舊款36mm咁靚,又冇咁經典 但舊款得二手 條帶又差

bb58 overall 嚟講唔計牌子定位,擺盤 動力儲備 準確度 襟用 防水 全部都唔差過甚至好過369

睇下你份人夠唔夠虛榮,肯畀貴一倍買隻勞
我會㨂BB58
(有折先買)
Nomos wordtimer 邊度買平?
星晨撚
其實冇虛榮成份喺入面本身好多年前已經入咗隻黑十 ,而又有隻black bay 41黑圈,純粹而家好想入一隻39 mm ,呢兩隻又特別過電 所以選擇得好辛苦anyway 多謝咁多位巴打分析諗諗吓性價比嘅問題可能會入blue 58
你已經有兩隻潜水款,咁 369 好啲喎
巴打買咗咩色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞