[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(56)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
377714定mk18?
好多巴打都會有興趣
行傾,有興趣tg傾
https://t.me/I_m_HongKonger
377714 有興趣wo
Mark 18,靚係靚,買完先覺得太細隻
Sor巴打以為377714
DC仔快啪兩張

咩帶?
一代個設計我真係不了
但呢個價錢確實無對手
恭喜

好似咁少人戴浪琴咁嘅
Vintage 靚啲
筆直5萬,想買啲少少講究造工打磨,唔買二手,有無咩推薦
GS 雪花個面好靚,個肉唔得
OMEGA seamaster 個肉數值好得,但個打磨太差

鳩up下
呢輪睇錶,啲過10萬幾係明顯同普通錶唔同,至少有手工位,如倒角打磨,如 LANGE 1815,某程度上係值;
通常7萬以下(通常),有個感覺係賣牌子,特別係某啲運動款,都已經唔係平,但手工位真係無乜,都係用機打啲魚鱗就算。
手工野嚟講,雖然唔同種類,不過真係覺得刀具仲值過/講究過中價錶,幾皮野已經可以訂做刀,一個師傅對一把,時間難度唔會少過工廠出既錶掛
5皮要靚打磨應該難d
我隻polo s一望就知唔夠料

6-7皮luc chopard 堆dress watch 應該ok?
你講ALS 果d 已經唔止係機芯打磨得靚,係成個結構都精密compact 好多,多functions 得黎做到又薄又準,單係個設計都好難,未計要落手絲絲入扣咁裝。照你講把刀單計打磨都幾萬,咁加埋所有野過十萬咪make 晒sense 囉
Glashütte Original
Jaeger-LeCoultre
七萬樓下點會通常淨係賣牌子呀
我是但up 都有
zenith El primero 21
百年靈自己芯果啲啦

同埋就算 ETA 芯,都要睇用咩 grade
有啲又會自己做 adjustment
我唔敢話隻隻都物有所值
不過而家資訊咁透明
想呃飯食都唔易了
上面嗰隻係用自家機芯定ETA改?而家先見到
好似幾正下
IWC自己芯黎黎架,有透底
Thanks巴打依隻唔錯
佢仲有金字架
屌,好撚想買
另外你話雪花個肉唔得我又唔覺,藍螺絲雕晒花果d 佢固然唔係啦,但你舉例倒角打磨同正正路路既日內瓦紋佢都有,未至於唔得掛,不如你仔細d 講下要有d 咩打磨要求?
個帆船背真係好靚
不過我會簡gen 2
鍾意條馬爾他十字帶
藍面正啲無錢買1815都可以頂下癮
其實5萬樓下 GS9S機芯係唔錯既選擇 只係差在日本仔唔跟主流geneva stripe果種玩法
細心留意其實同等價錢喺錶面指針finishing係underrated
nplm
jaeger le coultre隻master control calendar都好撚正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞