NBA季後賽討論區(19)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
老實講,我覺得kd留隊既okc會比無kd既湧強。

但有kd既湧就係屈鳩機既

不過kd條仆街拎幾多個ring都唔值得尊重

相反wb一世無ring我都尊重佢

啱 kd條撚樣塊面皮真係成尺厚 真係夠膽死走過去r冠 我屌你老母

上年都叫緊胡啦okc 對 gsw
Okc唔怕小球陣
Austin Rivers 有機會在第五戰復出,將會是快艇防守的關鍵

快艇近幾場面對Joe Johnson顯得毫無辦法,Austin Rivers 很有可能是他們防守致勝的關鍵。第四戰Johnson攻入28分,當中11分是第四節攻入,導致快艇輸掉了比賽,與系列賽第一場相似都是他拯救了球隊,快艇如何阻止他的進攻?Austin Rivers可能是其中一個方法。

Rivers早前拉傷左腳大腿,但他很有機會在第5場比賽復出。 如果他能夠上陣,他的首要任務就是防守Joe Johnson,他今個賽季的防守明顯地進步。球隊防守最好的就是Luc Mbah a Moute,但是上場擋不住Johnson。Rivers在速度上有優勢,而且球隊主力Blake Griffin已宣布緣盡季後賽,球隊內線實力大減,Rivers假如可以上陣,將會成為球隊能否擋下爵士的因素。

河仔太細粒 不了

河仔會唔會太勁,連joe johnson都頂到

河仔將會好似救世主咁出現

河仔 不怕雷霆震

好懷疑篇野係咪文件河自己寫

準備上位清算你班反河

yes
迷河會戰勝歸來
成班心戰撚

湧如果冇KD組團,可以free agent增強C位,c位由通零王到家嫂都有得爭取
之後底薪簽返speights+再續Barnes都未遲
Barnes今季留湧都應該唔會再playoff mode,成隊帳面實力都係比上年高(冇而家咁誇
湧冇KD,手感仔可能季初就上到力,但係成隊打硬仗(騎,火,雷,拓)都危,更怕手感仔季後賽又冇油

另一邊假設KD留雷+公牛trade提早發生,應該去到西岸第二(harden上唔到西岸前三更冇可能mvp),後備保唔保到KD體能(上年西決)+WB上腦程度決定呢隊空想雷係等於定略少於湧嘅關鍵

BTW,恭喜KD行咗條準巨星最難行嘅路

啱 kd條撚樣塊面皮真係成尺厚 真係夠膽死走過去r冠 我屌你老母

Okc唔怕小球陣

如果佢留隊
應該呢幾年拎冠
屌條撚樣去其他地方都冇咩所謂
去華盛頓 波士頓 候斯頓 冇問題
去金州
抵你俾人屌足一世
真係超級冇骨氣
勒邦占士當年去波士頓既話我都會屌撚死佢
鬼唔望kd成世冇冠
https://youtu.be/pDjeJF8jIbA
第一場睇既nba 果陣tvb有直播
自此踢少左波 開始接觸籃球
果陣覺得文件好熱血 比pp淋佳德樂
好憎勁比
點知文件依家回曬塘 定係不嬲冇勁過
依家淨番pp rr9 tony Allen 仲打緊

湧如果冇KD組團,可以free agent增強C位,c位由通零王到家嫂都有得爭取
Barnes今季留湧都應該唔會再playoff mode,成隊帳面實力都係比上年高(冇而家咁誇
湧冇KD,手感仔可能季初就上到力,但係成隊打硬仗(騎,火,雷,拓)都危,更怕手感仔季後賽又冇油

另一邊假設KD留雷+公牛trade提早發生,應該去到西岸第二(harden上唔到西岸前三更冇可能mvp),後備保唔保到KD體能(上年西決)+WB上腦程度決定呢隊空想雷係等於定略少於湧嘅關鍵

哦你死啦
等比人清算啦你
https://youtu.be/pDjeJF8jIbA
第一場睇既nba 果陣tvb有直播
自此踢少左波 開始接觸籃球
果陣覺得文件好熱血 比pp淋佳德樂
好憎勁比
點知文件依家回曬塘 定係不嬲冇勁過
依家淨番pp rr9 tony Allen 仲打緊

心靈雞湯會係一個好好嘅大學/高中教練,但頂級nba教練一定唔係

Okc唔怕小球陣

如果佢留隊
應該呢幾年拎冠
去金州
抵你俾人屌足一世
真係超級冇骨氣
鬼唔望kd成世冇冠

okc唔怕小球唔係因為有ibaka?

Okc唔怕小球陣

如果佢留隊
應該呢幾年拎冠
去金州
抵你俾人屌足一世
真係超級冇骨氣
鬼唔望kd成世冇冠

上季係adams+kanter搶板>dirty green,waiter同KD唔怕打快
ibaka傷完之後對雷霆重要程度冇咁高

Okc唔怕小球陣

如果佢留隊
應該呢幾年拎冠
去金州
抵你俾人屌足一世
真係超級冇骨氣
鬼唔望kd成世冇冠

一來當時kd+ibaka+adams強姦左勇士內線
二來係okc換防速度夠快,局你射contest shot ,呢個時候籃板嘅絕對優勢就出現
睇返頭4場雙方籃板差距就知

但後來雷霆班人chur咁多場,體力下降,換防速度慢左
之後klay 上身1場,另外2場就都係雙子關鍵時刻choke先輸
到底幾時先可以出到隊可以起碼同勇55波 一隊獨大好無癮

冇架啵
四個都當年之年,起碼仲有5年玩
除非完季啲星走去組我皇架ja
一係就其中一兩個大傷
到底幾時先可以出到隊可以起碼同勇55波 一隊獨大好無癮

猗今年有冇機

機率上一定有,但事實上差成班半波

Okc唔怕小球陣

如果佢留隊
應該呢幾年拎冠
去金州
抵你俾人屌足一世
真係超級冇骨氣
鬼唔望kd成世冇冠

二來係okc換防速度夠快,局你射contest shot ,呢個時候籃板嘅絕對優勢就出現

之後klay 上身1場,另外2場就都係雙子關鍵時刻choke先輸

唔講kd最後去左勇士
我認為係佢唔想再同wb一隊而走
咁多年 wb種打法都無咩改到
基本上係唔會就隊友 要隊友夾佢

Okc唔怕小球陣

如果佢留隊
應該呢幾年拎冠
去金州
抵你俾人屌足一世
真係超級冇骨氣
鬼唔望kd成世冇冠

唔講kd最後去左勇士

留名等下年adam/kanter下季會trade一個 其實成日講wb打法唔就隊友但佢已經係咁做機會比隊友 但無奈唔入就唔入.咁可以點做
Kd就收皮喇 25仔 寧願佢去bos 仲好過去湧
今年除左湧之外咩球隊奪冠都會好開心

Okc唔怕小球陣

如果佢留隊
應該呢幾年拎冠
去金州
抵你俾人屌足一世
真係超級冇骨氣
鬼唔望kd成世冇冠

NO
係因為KD + Roberson 呢對Wings
超級地高+臂展+速度
佢地應對上年 weakside 要協防湧屎小球pnr剷入中路時,因為夠快同夠長,干擾到curry pnr切入同時又可以close out番weakside 自已個match up既kick out 3,咁湧屎個套小球拉散防線就唔work。
你睇上季常規賽尾湧屎輸個啲,一係就係pnr switch完個高佬唔受你curry撚(gobert,KAT)加對夠長夠高既wings,爵士唔夠長但防守補位做得好好,湧屎啲高質波就會打唔起。

Okc唔怕小球陣

如果佢留隊
應該呢幾年拎冠
去金州
抵你俾人屌足一世
真係超級冇骨氣
鬼唔望kd成世冇冠

唔講kd最後去左勇士

留名等下年adam/kanter下季會trade一個 其實成日講wb打法唔就隊友但佢已經係咁做機會比隊友 但無奈唔入就唔入.咁可以點做
Kd就收皮喇 25仔 寧願佢去bos 仲好過去湧
今年除左湧之外咩球隊奪冠都會好開心

Same
LeBron James一天要吃掉300美元,他都吃了些什麼?

NBA的球星都是籃球世界的頂級運動員,但是在這漫長的賽季中,比賽的密度相當大,平均一周要打三到四場比賽。即便是像LeBron James這樣壯如牛的球員,想要在如此高強度,高密度的比賽中,一直保持自己的競技狀態並非易事。科學的訓練固然是必要的輔助,但是合理的飲食也絕對必不可少。

為了保持自己的身體狀態和強壯的肌肉,James已經長達7年的時間沒有吃過豬肉,大部分時間他的正餐都以雞肉為主,這樣可以更好的幫助身體攝入碳水化合物。James的早餐一般以蛋白質和維生素為主。煎雞蛋三個,以補充體內蛋白質。蔬果沙拉兩斤,蔬果汁一升。James還要吃五個烤面包和一個甜甜圈。午餐則主要以雞肉為主,James對雞胸肉情有獨鍾。此外還要搭配蔬果沙拉和蔬果汁。烤面包五塊,炒面一份,這才算得上是James一頓完整的午餐。“在比賽之前,我一般都會吃一些雞胸肉或者少量的意大利面,攝入碳水化合物主要是因為你要打很長時間的比賽。”James說道。

我皇真係好癲

第一 睇唔出三百美元用咗喺邊
第二 無乜特別 甚至比想像中食得少 比起當年菲比斯嘅食譜
第三 晚餐呢

哦你死啦
等比人清算啦你

barnes 唔會po mode?
你又知?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞