NBA季後賽討論區(19)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
【場外新聞】James Harden在比賽中被鎖頭,火箭總經理Twitter發佈相關圖片

火箭雖然作客戰勝雷霆,在系列賽中聽牌,不過上場James Harden的表現不佳,僅得16分、7籃板、8助攻。除了因為他的足踝受傷之外,對手的招呼也許讓他有所影響。

在Morey的Twitter上,他上載了第四戰中一張他稱為「有趣的圖片」。在圖中,Harden在一次爭奪籃板的時候,被雷霆中鋒Steven Adams以右手緊鎖頭部,恍如進行著MMA的賽事一般。然而,場上的裁判並未有吹罰Adams:

Morey上載著這幅圖片,或許是暗示裁判在比賽時的執法過於寬鬆,希望在第五戰的時候,球隊會得到更適切和合理的對待。

係咪又想停賽

打多場就停一個暑假
唔洗銀仔出手
【場外新聞】James Harden在比賽中被鎖頭,火箭總經理Twitter發佈相關圖片

火箭雖然作客戰勝雷霆,在系列賽中聽牌,不過上場James Harden的表現不佳,僅得16分、7籃板、8助攻。除了因為他的足踝受傷之外,對手的招呼也許讓他有所影響。

在Morey的Twitter上,他上載了第四戰中一張他稱為「有趣的圖片」。在圖中,Harden在一次爭奪籃板的時候,被雷霆中鋒Steven Adams以右手緊鎖頭部,恍如進行著MMA的賽事一般。然而,場上的裁判並未有吹罰Adams:

Morey上載著這幅圖片,或許是暗示裁判在比賽時的執法過於寬鬆,希望在第五戰的時候,球隊會得到更適切和合理的對待。

wb又一個板
今年多數都係吾皇捧
陣容同上年比更豪華, 季中已經開始養生, 季尾順便走埋線
依家好多人都未上力, 熱多兩round 身, 就入總決賽打真軍
勇士雖然都係橫掃, 但因為隊波節奏快, 難免要谷多D狀態
好多球員都累積左傷患, 板凳淺又做唔到好大輪換,
入到總決賽對騎士高強度比賽, 傷患問題過幾場就會爆發影響狀態
重複舊年被反cup 歷史
騎士只要吾皇唔傷就ok
勇士就curry, KD, Green 是但傷一個都唔洗玩

難分真與假

irving, TT, shumpert 呢幾個明顯留住留住, 寓賽於操咁
個邊生命石出都出唔到, KD 打完要即刻紮住
100%狀態勇士應該贏, 但依家咁落去似上年被反cup

睇埋第二輪對手同勇tune成點
而家都仲有成個星期比佢地預備semifinal

利申:想JAZZ晉入WSF,隊波實而不華幾好睇

on9
kd只係輕紓腳頭
生命石同barnes係見出硬線 唔rush了

咖哩 格連 iggy kd kt 打得好辛苦 比拓撚到狗咁
相反 騎4場都輕鬆贏溜
防到pg一棟都無
騎冠軍

大家睇的係同一個matchup
今年多數都係吾皇捧
依家好多人都未上力, 熱多兩round 身, 就入總決賽打真軍
入到總決賽對騎士高強度比賽, 傷患問題過幾場就會爆發影響狀態
騎士只要吾皇唔傷就ok

難分真與假

irving, TT, shumpert 呢幾個明顯留住留住, 寓賽於操咁

on9
kd只係輕紓腳頭

相反 騎4場都輕鬆贏溜
防到pg一棟都無
騎冠軍

連燈既野
今年多數都係吾皇捧
騎士只要吾皇唔傷就ok

難分真與假

on9
kd只係輕紓腳頭

相反 騎4場都輕鬆贏溜
防到pg一棟都無
騎冠軍

kd打得好辛苦阿
搞咁多,又係嗰兩隊sweep
今年多數都係吾皇捧
騎士只要吾皇唔傷就ok

難分真與假

on9
kd只係輕紓腳頭

相反 騎4場都輕鬆贏溜
防到pg一棟都無
騎冠軍

kd打得好辛苦阿

我依d垃圾咪又係比ivring撚屌

on9
kd只係輕紓腳頭

相反 騎4場都輕鬆贏溜
防到pg一棟都無
騎冠軍

kd打得好辛苦阿

Irving d 插花撚到curry 仆街,再加埋第四節大心臟 同埋我皇既the block 認真防守同埋全能final mode

騎:勇 應該4:2,KD 有態既話可能就4:3

on9
kd只係輕紓腳頭

相反 騎4場都輕鬆贏溜
防到pg一棟都無
騎冠軍

kd打得好辛苦阿

睇死湧第二輪都過唔到

on9
kd只係輕紓腳頭

相反 騎4場都輕鬆贏溜
防到pg一棟都無
騎冠軍

kd打得好辛苦阿

Irving d 插花撚到curry 仆街,再加埋第四節大心臟 同埋我皇既the block 認真防守同埋全能final mode

騎:勇 應該4:2,KD 有態既話可能就4:3

究竟係燈緊定真心,我已經睇唔透
搞咁多,又係嗰兩隊sweep

on9
kd只係輕紓腳頭

相反 騎4場都輕鬆贏溜
防到pg一棟都無
騎冠軍

kd打得好辛苦阿

睇死湧第二輪都過唔到

4:0 lac / 4:2 jazz
鷹隊老闆親證球隊會盡全力在今夏留住「鷹王」Paul Millsap

雖然自從今年2月份交易截止日前,Paul Millsap的交易傳聞一直傳過不停,但鷹隊老闆Tony Ressler近日仍表示,球隊仍然希望可以把這位「鷹王」留王。

鷹隊57歲老闆對於球隊這位4屆全明星球員雖然即將成為自由球員,但球隊將會盡他們最大的努力去重簽他,因為他們知道Millsap究竟對於球隊來說有多大價值。Ressler甚至表示,他們將會盡「能夠想像」得到的最大努力,去確實令Millsap考慮與球隊續約。

外界一直有不少報告指,鷹隊希望把這位6呎8吋前鋒交易掉,但球隊總裁兼主教練Mike Budenholzer卻表示希望把Millsap留在球隊。而為了消除傳言,Millsap與Budenholzer曾經進行過單獨的會議,去讓Millsap知道究竟球隊有什麼計劃,特別是他如果選擇在今夏跳出現有合同。

今季,Millsap的表現仍然是鷹隊最出色之一,他場均可以取得14.2分7.5籃板2.3助攻1.3抄截1封阻,他的表現對於鷹隊的成功有著重大的關係,而最終球隊今季能夠在東岸成為第5種子,Millsap絕對是功不可沒的。

除左錢都無咩值得留
https://youtu.be/_-s9-QnAP3E
牛對塞
教練編
牛真係完全唔想用zipser參與進攻就算守佢既係矮佢𢦓呎既IT
「大嘴」Barkley在TNT節目中對灰熊後衛Mike Conley進行了一番讚賞,他表示,Conley的合約物有所值,同時,Barkley也表示,Conley是最近10年中最被低估的球員。

又燈
慘下場灰熊實輸

相反 騎4場都輕鬆贏溜
防到pg一棟都無
騎冠軍

kd打得好辛苦阿

睇死湧第二輪都過唔到

大飛私家雞
一定橫掃

我諗唔到大飛點樣可以攞到一場

kd打得好辛苦阿

睇死湧第二輪都過唔到

大飛私家雞
一定橫掃

公子獻頭

相反 騎4場都輕鬆贏溜
防到pg一棟都無
騎冠軍

kd打得好辛苦阿

睇死湧第二輪都過唔到

大飛私家雞
一定橫掃

諗唔到點入二輪打勇就真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞