NBA季後賽討論區(19)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike

irving, TT, shumpert 呢幾個明顯留住留住, 寓賽於操咁
個邊生命石出都出唔到, KD 打完要即刻紮住
100%狀態勇士應該贏, 但依家咁落去似上年被反cup

睇埋第二輪對手同勇tune成點
而家都仲有成個星期比佢地預備semifinal

利申:想JAZZ晉入WSF,隊波實而不華幾好睇

on9
kd只係輕紓腳頭
生命石同barnes係見出硬線 唔rush了

咖哩 格連 iggy kd kt 打得好辛苦 比拓撚到狗咁
相反 騎4場都輕鬆贏溜
防到pg一棟都無
騎冠軍

大家睇的係同一個matchup

kd打得好辛苦阿

我依d垃圾咪又係比ivring撚屌

Irving d 插花撚到curry 仆街,再加埋第四節大心臟 同埋我皇既the block 認真防守同埋全能final mode

騎:勇 應該4:2,KD 有態既話可能就4:3

no must be 4:0
totally no mood to 捱夜睇波

on9
kd只係輕紓腳頭
生命石同barnes係見出硬線 唔rush了

相反 騎4場都輕鬆贏溜
防到pg一棟都無
騎冠軍

kd打得好辛苦阿

Irving d 插花撚到curry 仆街,再加埋第四節大心臟 同埋我皇既the block 認真防守同埋全能final mode

大家咁睇
irving已經屌打左咖喱幾次唔洗講
kd傷左更加唔洗同吾皇鬥 就算100%都係差可愛同吾皇一節
淫klay d 3分對面一堆krover 青檸屌打你
仲要教練都傷埋
勇士人人矮dupdup易傷 相反猗就個個大大舊
睇唔到湧可以點贏

淫k 同 korver 防守差好遠
鬥膠定真係講緊波

相反 騎4場都輕鬆贏溜
防到pg一棟都無
騎冠軍

kd打得好辛苦阿

大家咁睇
仲要教練都傷埋
睇唔到湧可以點贏

Korver 近乎無防守可言
淫k單節38分、3節60分
季後賽絕境11球三分
完全唔同次元

淫klay海鲜波 不了
鬥膠定真係講緊波

真心

kd打得好辛苦阿

大家咁睇
仲要教練都傷埋
睇唔到湧可以點贏

Korver 近乎無防守可言
淫k單節38分、3節60分
季後賽絕境11球三分
完全唔同次元

淫klay海鲜波 不了

Korver呢d老野就快去到一場入得一球三分既level
截至目前為止Andre roberson 季後賽三分球命中率為50% (7/14),罰球為11.7%(2/17),驚為天人
截至目前為止Andre roberson 季後賽三分球命中率為50% (7/14),罰球為11.7%(2/17),驚為天人

罰球真係笑左求其搵個清去射都準過佢

我好有信心一定準過佢
作為一個猗迷 咁既playoff真係得啖笑

講真咁同直接宣佈總冠軍有咩分別。

令我地班猗迷 totally no mood to 捱夜睇波 嗱,我又分析下 首先勇士,唔好玩啦 手感隊,4:0穩陣

溜馬,,如果係馬刺就有可觀性(順便可以報上次ga仇)(不過算啦,入到決賽又會見到面) 我真係冇睇過依隊野..猗半力夠WIN,又4:0

其他幾隊,我連名都唔記得 我地出青年軍練下is ok,又4:0

加上我地4大尖刀 jr,korver,love,ivring 加上關鍵王Lbj.. 根本場場大炒,,,,

16:0就一定..係睇下破唔破到得失球.咁一面倒ga比賽,我冇興趣,下年見

P.S.比d咁ga對手吾皇..is侮辱..哈

同時要playoff三分命中高過佢
其實罰球直接企三分線射得唔得
有無巴打記得馬刺同小牛打到Game7
馬刺奪冠年Round 1都打到Game 7
多唔多人已經係Game 6 已經睇死

歷史上係咪唯一一隊Round 1 就打到Game 7 或尾場(5場3勝制)
最後奪冠?
這兩年溜馬變化很大,可說景物依舊,人事已非,當年溜馬核心成員只剩下Paul George與季末才回家的Lance Stephenson,而教練Frank Vogel也已經走人,溜馬是用一個嶄新的陣容在東區重起爐灶。
只是這也代表,溜馬現在有著太多不穩定性,球隊的未來確實也撲朔迷離。
首先檢視陣容上:

⚫Thaddeus Young是不錯的綠葉,拼勁十足,但永遠不會是明星等級,在關鍵時刻影響力你不能要求他太多。
⚫Al Jefferson雖然過去是頂尖的禁區武器,但真的老了,且身體狀況不好,過去三年出席率不好,這連帶降低他的價值。
⚫Monta Ellis是溜馬球迷心中的痛,與球隊格格不入,即使他的薪資物美價廉,但他在這支球隊已經越來越被邊緣化。
⚫Lance Stephenson的回歸振奮人心,他的表現也足以讓人信賴,即使季後賽有腦衝與消失的時後,但他已算是PG13在季後賽的左右手.....
⚫Myles Turner今年是讓人失望的,這位被人認為是溜馬未來希望的中鋒,目前看來還有很長的一段路要走。
而以上嚴格來說,Thaddeus Young與Monta Ellis都已經走到合約年(2019有球員選擇權與Paul George一樣)。
⚫至於Jeff Teague今年可算是打出他生涯效率最佳的季後賽表現,溜馬這夏天得考慮要不要留下他(也不一定能留下),不過Teague做為PG13的第二號人物,想過LBJ這關,我認為是不夠的.....

留Jeff Teague?
佢有冇睇場波㗎⋯

我好有信心一定準過佢

但又做唔做到三分波50%先
佢仲勁過我皇,三分都好過罰球
鬥膠定真係講緊波

兩隊咁快已經燈緊總決
叫其他playoff球隊情何以堪
有無人知Kerr咩事
http://NBA.com話佢status in doubt

好似背傷復發
佢仲同人講如果有背傷只可以rehab,一定唔可以做手術比人搞你背脊

係呀,一開刀就大把後遺症,成堆神經係晒果度,唔好制,我識得有個做完手術連跑同座低個身都有困難

歷史上係咪唯一一隊Round 1 就打到Game 7 或尾場(5場3勝制)
最後奪冠?

即係問「邊隊冠軍第一round打7/5場」?
印象中08塞有份

最後奪冠?

即係問「邊隊冠軍第一round打7/5場」?
印象中08塞有份

08塞頭兩輪都搶7
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞