朱凱迪:支持集體杯葛「臨立會」

522 回覆
1460 Like 17 Dislike
清醒
講得好,夠清晰。我諗總辭與否嘅利弊大多數市民都未必咁清楚同未有廣泛討論,真係要廣傳下畀市民了解多d件事先,再下一步公投決定。
比喻不倫,民主派議員本身就係話要爭取民主,宜家依年無民意緊係要由市民決定,無民意走去做即係違反自己原則,咁以後唔該唔好話自己民主派
我個人都支持拎埋約滿酬金之後總辭
睇民意啦
Push
agger
我同意民意轉變講法 係需要重選 而家延任做法係間接接受違憲 但係就可以一直參加違憲政府既事務?咁唔都係接受違憲咩?
如果政府一直都違憲 咁點解唔一直杯葛 而係單單一次?
得喇得喇 叻喇 係比喻不倫喇 屌你老母
話撚左未知想講咩 本身係想問下野 未唔撚滿意
成個時事台以你地圍內玩哂囉
問下野又派膠 又話同路喎 對人真係好

唔撚想覆 所以都咪撚再quote我
係我錯哂 問都唔應該問 你地自己玩哂佢
我覺得唔可以咁比

勇唔勇武係個人行為,一個極細膽嘅人唔會有共識全民勇武就走上前線

相反;議員嘅權力supposedly來自選民,交返畀選民決定好應該

最理想當然係全民開竅一齊杯啦,不過都有人會唔同意
支持總辭

支持
唔好再叫總辭

而家所有議員已經冇哂公職架啦

佢哋係「杯葛」呢個臨時垃圾會
票王係唔同啲 我哋會記住邊個先係serve人民 光復後先可以留低!
我同意民意轉變講法 係需要重選 而家延任做法係間接接受違憲 但係就可以一直參加違憲政府既事務?咁唔都係接受違憲咩?
如果政府一直都違憲 咁點解唔一直杯葛 而係單單一次?
連佢都咁樣,泛民檢討下啦
答你野又有問題,唔好話你玻璃心
推 【反守為攻】整合各大缺錢眾籌! - 分享自 LIHKG 討論區 https://lih.kg/2157496
鄭松泰呢d就擺到明話你聽佢貪錢
所以有得做就點都一定做
係呀 你地最撚唔玻璃心
正正經經問問題 又要比粒膠 你地都好玻璃心
即係你地屌人就得 人地屌返你就叫玻璃心
On9小陣啦 時事台你地玩哂佢啦 圍爐啦
可唔可以舉下之前一直違憲嘅例子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞