朱凱迪:支持集體杯葛「臨立會」

522 回覆
1460 Like 17 Dislike
咁大家都唔好再講落去
繼續討論上連登認唔認真 已經係認真咗
泛民有乜所謂, 做扮反對派都大把人比票
一早就話講返正題
香港毀滅係唔會再有選舉。
點會有問題, 你睇下今年
就係冇選舉
放心, 實有位比佢地, 無左香港, 有乜所謂
蕭生叫我地聽下佢論點 然後討論下

https://youtu.be/Tjf9YCod_gc
坦白講,立咗人權民主法案之後,今年原先嘅立會唔係普選已經要杯葛

之後唔係普選70席嘅立會杯唔杯葛,就睇下到時點,不過睇死都係唔會杯
支持公投決定泛民去留, 由於臨立會沒有民意授權, 脫離普選原則, 並且讓北京借此機會向外宣傳泛民甘願背叛民主政制而接中央委任制, 今後香港人再別提雙普選了, 如同自打嘴巴。 有政治頭腦的都會諗到啦!
泛民夠膽接受就準備比香港人當叛徒
Heidi
你仲係唔明
果種毀滅係連支共派都毀滅埋
香港唯一贏嘅希望 就係靠國際壓力 唔通靠你班泛民入去扮反對呀?

杯葛議會先攞到國際attention
聽完覺得講得好啱
唔係燈唔燈

而係佢真係有一套好詳盡嘅論述
咁先啱架嗎屌
一年前就咩原則都唔要,有功能組別大家都嗌寸土必爭35+
就算一年後35+被dq破局,死唔去個班區佬咪又係接力
呢班咁既撚屌政棍邊有原則可言 一時屎都食 一時原則上身
由其班新政棍叫得最大聲插泛狗 根本等住上位 點會突然間有原則
見今日風向咁勁,post返Solomon Yue對總辭嘅睇法俾大家冷靜、參考吓:

Solomon Yue: 不支持泛民總辭
https://lih.kg/2152324

共產黨唔夠膽DQ嗰四名議員係美國佬辛辛苦苦為你地爭取,如果因為浪漫主義連議席都唔要,咁又係咪倒米呢?
唔係咁快揭底牌
係應該用總辭同政權講數,五大訴求、取消確認書

依家無論辭定唔辭,已經被中共成功分化,已經輸咗

講真,辭咗,港共最多再樣衰啲,睇下林鄭個嘴臉,已經樣衰慣
可以臨立會通過政改,禁止辭職再參選,永遠取消選舉
或者可以搞補選,填補返空缺,反正經常自打嘴巴
佢轉左做抗爭派都好耐

不過而家係泛登準則下已變盲反分化撚
講黎講去支持留任果d都係得一個point
就係留低做議會抗爭
但係呢條線好明顯唔work啦好無
以現時議會組成阻唔到送中、阻唔到國安法,根本佢話過咩就過咩
想拉布就可以剪布
想搗亂議會就用保安抬你走
你根本無得玩
留底除左白逗人工之外毫無價值
但係對國際線就嚴重傷害
仲有咩好拗

Heidi bb
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞