朱凱迪:支持集體杯葛「臨立會」

522 回覆
1460 Like 17 Dislike
論述清晰,「杯葛」用字準確。支持
朱凱迪係鬼

好似唔係幾見泛粉
我明你都認同 我都唔覺得如常舉行 甚至35+會好有用

我覺得係冇辦法之下仲可以做到嘅嘢啫 大家都唔知邊條路最有用
支持公投,不過我支持杯多
我都正正經經答你問題
要搞返清楚一個基本事實: 民意只授權議員四年任期
無民意授權泛民超過左四年任期仲有得繼續做
所以變左泛民有得繼續做係100%因為人大施捨個議席俾你
咁樣剔除民意授權不但違反民主精神, 而且係非法
泛民自己行左入去呢個反民主議會接受招安
仲有咩ground打國際線?仲有咩面同人地講你支持民主?
百害無一利, 而且對國際線極其不利
票王冇睇錯你
理性討論你無啦啦惱羞成怒屌人老母做乜

你唔鍾意呢個emoji我用第二個囉 上連登上到你咁認真

嗱 我唔用

一打唔使找
下亞厘畢道咪佢本人
轉去街頭抗爭?
對於民主黨黎講,區議會已多百餘人當選,每月的利益已等同立法會,可以說打個和,同時亦可取蕭生意見,我們課金比佢地成立論政組織,在有民意支持下,亦有政治壓力,又唔駛係議會內打大交
點樣惱羞成怒?
我頭先仲唔該緊你答我
我純粹中意人地對我無禮貌就對返佢無禮貌
無其他的 一來一往就算
唔知點解問個問題要比粒膠喎
你地真係得意 扮哂粒膠完全無用意 明明想話鳩人膠
事但啦 乜都係你地講哂架啦
附件三 緊急法 禁蒙面法 釋法 DQ 全部一係走後門 一係就真違憲 將本基本法當冇到 原教旨咁講 仲去選咪又係合理化個政府
點解咁睇唔開要嘥一個AC? 下世小心啲
臨立會是違法的
咁,咪提議攪個大型民意調查囉(公投),由選民決定
其實係

16年嗰時已經要咁做,耐何當時民眾冇今日嘅政治覺醒,冇感到被政治壓迫,而且泛民係唔會總辭,特別係5區公投失敗之後,再加上當時侵未上任亦都冇依家美國反共嘅時機,所以嗰時冇總辭係可以理解
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞