朱凱迪:支持集體杯葛「臨立會」

522 回覆
1460 Like 17 Dislike
呢個係一個唔合法嘅議會來,連基本法都違反,係咪要佢地去加入一個非法政權?入左就即係代表香港人認同人大釋法嘅合理性同正確性,真係要咁?五眼份聲明,係要佢 9 月 6 日恢復投票,如果真係入返去,即係有認受性,有不同聲音啦,國際想搞,都幫您唔到啦。師兄
再次重申:中共違反基本法、中英聯合聲明已經係你知我知五眼聯盟之、單眼佬都知嘅事實。

但係民主國家做嘢就係有啲麻撚煩,一定要通過國會(上下議院、參眾議院)不斷開會審查、討論、辯論有共識、通過,再交比元首作出決定。效果一定唔會有中共咁快:今日決定人大開會議程,然後聽日通過。

最後,都係果句,我進入你個體制反對你唔代表我認同你個體制,因為,權力歸於人民,香港立法會嘅權力本質係屬於香港人。我進入你個極權去反對你,邏輯上完全冇矛盾,等於matrix嘅neo。
其實係例牌嘢,敦促中共政府比香港公民有選舉權、要尊重中英聯合聲明、要尊重基本法、唔好延遲立法會選舉。

反而我有啲期待新一輪嘅制裁會有邊啲機構、官員
咁咪係囉。行入去 endorse 個非法議會,搏制裁埋一份咩 😂😂😂。

其實,西方社會都表曬態㗎喇…
Ching,其實西方世界好明白咩叫人質外交,亦都好清楚香港人係比中共綁起架車上嘅人質,無話民主派唔總辭就當你全盤接受老共咁看待嘅
全盤?即係接受部份?咁有冇半個處女?😂😂😂

人地明唔明,係一樣嘢;自己做幾多,又係另一樣野。唔可以 assume 人地會明白。自己都唔做好本份,就攤大手板問人攞著數?

明白嘅。大家都係想香港好,只要有共識,就一齊衝。齊上齊落呀。
半個處女?我都想自己係,就算我delete咗微信,抖音,可惜我層樓嘅鋼根、水泥都係mic

只要你生活上沾染了任何1%嘅中國貨品,你嘅本質就係不良、不純正了。

要求如果咁嚴格,做處女呢種高難度任務,要靠你了。
拒絕委任 ! 唔做共匪幫兇

【岸伯時評】駁蔡子強3大謬論。袁大佬提醒想去臨立會的公民黨及民主黨,去年係你地要求美國通過〈人權民主法〉要求雙普選,現全世界都支持你地反而委任都做?
https://www.youtube.com/watch?v=DmyjwD5TaIs
無釋法,兜都費事兜,係公然唔理基本法69條4年任期白紙黑字。
議員係得到人民授權先入到立法會而唔應該搖尾乞求中共俾泛民入去,接受委任做議員嘅人只係代表中共而唔係代表香港人。
的確係呀。咁宣誓就職,又話要擁護基本法,即係點呢?😂😂😂
擁護一個唔合法,可以隨便竄改嘅基本法。港共好嘢。

公就我贏,字就您輸
共產黨:若英國允港人建流亡議會 兩國外交系數必現赤字 兩國埋檯傾傾好不?
https://lih.kg/2160411
香港民研有調查,問大家是否贊成泛民繼續出任議員
https://lih.kg/aBsEvaU
袁爸爸、燈神和顏老師都講到出面。
希望今次泛民要杯葛「臨立會」。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞