朱凱迪:支持集體杯葛「臨立會」

522 回覆
1460 Like 17 Dislike
咁點解唔可以係袁爸page到搞
俾錢聽城寨就代表係支持民主咁又係有論述力?
宜家得佢地fans係選民咩?點解佢地覺得就係民意?
我無話一定民意係總辭,所以咪話夠膽就全港公投,咁先係民意
pos
Pishhhhhh
接受獨裁決定,唔係獨裁咩?留低唔緊要,出年咪再講民主囉
仲我明你講乜。
如果講唔準確嘅話,連登個公投就更加嚴重、同溫層圍爐式投票,你話我主觀都好。

仲有,黃之鋒、何桂藍、鄺俊宇、許智峯、羅冠聰、袁嘉蔚等等殿堂級人物、票王都未表態,就證明呢個議題極具爭議,我諗民意頂多都係五五、六四比,唔會講到香港人一面倒支持總辭囉。
咁咪應該更加要搞囉。如果香港人真係俾佢地留都無法
全香港人決定先係真正民意
今次撐朱凱迪
民主誠可貴
法治價更高
若為份糧故
兩者皆可拋
6/4比都好危險,明顯分裂
officer grade 一個月都70 80k
仲未計officer grade以上 一個月十萬以上大把
成個公務員系統只少千人攞緊十幾萬一年

成個泛民得廿幾人 講真你真係覺得做多一年好多錢?

咁你話城寨fans唔係支持泛民派、仲拎埋同鄉土相比,呢啲係歪到唔歪嘅歪理,口吻十足熱狗討伐「泛民」,唔好介意。

我都有追燒山架,但我唔同意蕭生講法囉,明未?

我仲月課立場$200、蘋果$50、端傳媒$40,唔係齋打嘴炮,係真心支持民主身體力行的。

咁我都支持公投嘅,我肯定到時個結果唔會好似今日連登個公投咁無代表性、七八成人支持總辭囉。
話你有selection bias咋
無鬥你黃
你可以收返埋先
得兩樣嘢姐,選擇保持原則定政黨利益
都可以ga無問題,我都有係老蕭Patreon 攪投票,最好可以全港公投添!但就有兩個問題:一,會唔會有藍絲混入去投贊成票呢?二,政府會唔會用國安法手段去阻止投票進行呢?
咁佢地肯帶劉國父一齊坐低未?
Btw忠犬咖喱飯:啱(點頭)
咁初選都有呢個問題
避免唔到
唯有希望投嘅人要夠多
Minimize呢d問題
細良柒唔停
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞