係Chanel做,你問我答

370 回覆
11 Like 20 Dislike
點入行 幾多歲做 開頭人工幾多

憑着四年sales嘅經驗入去,25歲入去,一開頭人工都兩萬幾,爆數都有三
之前做個幾份sales 係賣咩?

憑着四年sales嘅經驗入去,25歲入去,一開頭人工都兩萬幾,爆數都有三

之前做邊間?
英文要好叻?
依加仲等唔等人用?
多數都係大陸客?

見工係咪嗰兩個好好笑容hr姐姐?
見工嚟講真係見過最nice既hr
大陸人閪啲定港人閪啲
大陸人閪啲定港人閪啲

係好撚多

之前做邊間?
英文要好叻?
依加仲等唔等人用?

以前做意大利二線品牌,
中英國語基本一定要講到
依家都有請人不過interview 要求都幾高
多數都係大陸客?

7成
大陸人閪啲定港人閪啲

真係好老實講,啲香港人最撚閪

見工係咪嗰兩個好好笑容hr姐姐?
見工嚟講真係見過最nice既hr

大佬五年前真係咩都唔記得,不過我印象都係好好嘅hr
啲同事係咪拜金港女

一個月幾多日假
啲同事係咪拜金港女

一個月幾多日假

拜金港女邊洗返工hahaha,我哋好勤力

一個月8至10日
係咪勁多港女OL成日入嚟行
見到普通後生女入去會唔會睇唔起佢?
多唔多人淨睇唔買?
Sales一定要跟出跟入?想自己睇點講好啲?
啲客一入嚟會唔會望佢用緊咩牌子?
係咪勁多港女OL成日入嚟行

係女人都鍾意入嚟行架啦
你地係咪真係會好白鴿眼 身光鏡靚就仆埋去sell

我都有返下retail 嘅part time 做過名店嘅同事成日教我根據外表衣著打量啲客 我唔想睇唔起人所以對所有客都好有禮貌
見到普通後生女入去會唔會睇唔起佢?
多唔多人淨睇唔買?
Sales一定要跟出跟入?想自己睇點講好啲?
啲客一入嚟會唔會望佢用緊咩牌子?

老實講,浄睇唔買嘅當然比率高啲啦
有客我哋一定要跟,同埋好難自己睇,因為啲貨好多都收埋,一定要同sales講你想睇啲咩我哋攞俾你睇。
個客入嚟用咩梗係會睇啦。我哋返工要做生意,最後都希望個客買野。不過依家啲service都好好嘅
會唔會有客約你地出街
有冇聽過啲客讀錯channel

暫時又冇wor,不過會有人入嚟問呢個係咩牌子
你地係咪真係會好白鴿眼 身光鏡靚就仆埋去sell

我都有返下retail 嘅part time 做過名店嘅同事成日教我根據外表衣著打量啲客 我唔想睇唔起人所以對所有客都好有禮貌

我都係對全部客好好嘅,吹下水。佢唔買我又唔使死
會唔會有客約你地出街

未聽過
你地公佣定私佣 如果同事成日搶單會唔會好多是非
有無諗過轉行?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞