點解谷阿莫又盜版又劇透都仲可以有咁多人撐?

317 回覆
249 Like 50 Dislike
好多人撐
其實我都想知點解咁多人撐
其實我都想知點解咁多人撐

民智未開
台狗係咁架啦
大把台狗係YouTube偷人片再upload 當係自己既
agger,cinemasins都要死
撐佢果啲擺明係果啲唔想浪費金錢入戲院睇又唔想浪費時間BT既垃圾 但係呢啲人又唔撚想比錢又唔撚想付出時期就咪撚柒學人睇戲啦 屌
其我諗明唔有乜咁好睇 點解啲人咁想睇佢啲劇透
冇話撐唔撐,悶咪睇囉,對本身套電影影響大唔大,係睇佢本身多唔多人睇,冇人睇自然就冇影響,我自己睇唔睇一套戲就唔會俾佢影響到嘅,的確有好多人係睇佢當做睇左套戲嘅
冇話撐唔撐,悶咪睇囉,對本身套電影影響大唔大,係睇佢本身多唔多人睇,冇人睇自然就冇影響,我自己睇唔睇一套戲就唔會俾佢影響到嘅,但係的確有好多人係睇佢當做睇左套戲嘅
留名睇樓豬反埋骨精強
其實wiki都有晒劇情提要, 睇谷阿莫同上去wiki 睇有咩分別?
同埋如果話佢有扭曲劇情,咁即係佢唔係直接覆述而有二次創作成分。
有人話剪人地啲片,咁其實好多二次創作都係剪人地啲片做,咁係咪果啲都唔得?
當然如果佢片源真係老翻,咁當然有錯。但如果單單係“劇透”就入罪,我諗連登呢度都要人人自危。

當然你可以話佢劇透係缺德啦,但算唔算犯罪又另一回事。佢地今日告得谷阿莫,之後亦都可以同樣告你。
幾有用
我睇Fast and Furious 果類都會睇一睇谷阿莫重溫
唔算劇透,有時唔會記得之前果集講咩
台狗係咁架啦
大把台狗係YouTube偷人片再upload 當係自己既

呢樣真
反映人民質素
係囉 點解咁多人上網睇av 漫畫
成日seed啊求seed
好撚冇質素
支持正版
第一次係睇佢講saw
睇完先明白啲時間線

我睇佢唔會影響我入唔入場睇戲
就算入左場睇既戲我有時都會睇返佢
其實真係有心去睇套戲啲人多數唔會睇谷阿莫,只係有時唔記得劇情,又或者身邊人成日講某套戲,你想大概知道下佢地講乜先會睇。
其實wiki都有晒劇情提要, 睇谷阿莫同上去wiki 睇有咩分別?
同埋如果話佢有扭曲劇情,咁即係佢唔係直接覆述而有二次創作成分。
有人話剪人地啲片,咁其實好多二次創作都係剪人地啲片做,咁係咪果啲都唔得?
當然如果佢片源真係老翻,咁當然有錯。但如果單單係“劇透”就入罪,我諗連登呢度都要人人自危。

當然你可以話佢劇透係缺德啦,但算唔算犯罪又另一回事。佢地今日告得谷阿莫,之後亦都可以同樣告你。

佢劇透仲要斷章取義呢下先戇鳩
好多時cut一兩個shot出黎講完表面野就算
忽略左好多細節 搞到d人覺得套野垃圾唔值得睇

其實真係唔想俾劇透影響既人自然唔會睇,包括任何影評,都一樣會影響一個人對套戲觀感嫁啦
講到尾無人逼你睇
我自己就睇完套戲先會再睇谷阿莫,
睇佢點樣演繹成套戲大綱或者抽到d咩有趣事出來
外國honest trailer 都一樣會劇透到故事出來,但一樣唔係成套電影包含所有細節
亦有佢自己一套演繹方法
超立方啲片真係幾正好有心機

咁唔少大作都俾小學雞彈到一文不值,唔通又拉晒佢地咩.....

其實真係唔想俾劇透影響既人自然唔會睇,包括任何影評,都一樣會影響一個人對套戲觀感嫁啦
講到尾無人逼你睇
我自己就睇完套戲先會再睇谷阿莫,
睇佢點樣演繹成套戲大綱或者抽到d咩有趣事出來
外國honest trailer 都一樣會劇透到故事出來,但一樣唔係成套電影包含所有細節
亦有佢自己一套演繹方法

同埋有時某啲戲情節太複雜,之後睇番谷阿莫反而會明多左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞