點解谷阿莫又盜版又劇透都仲可以有咁多人撐?

317 回覆
249 Like 50 Dislike
x分鐘睇完一套戲
但係入到去只係講劇情
睇一套戲唔係淨係睇劇情掛
屌 以為有幾撚高尚 tim , 原來又一隻侵權西 ,用 R4

我冇話我冇用呀
我都話咗比人告就唔好死撐話冇錯啦
我一直都有強調話人地冇比人捉唔代表佢哋唔會比人捉,遲早嘅事,錯咗就要認㗎啦
係你依家起晒鋼咁咋嘛
大家都是中國人 不用分那麼細
用老翻片嗰段認同

但係劇透關咩事,佢講明段片係劇透你都click入去睇係邊個問題? 又唔係標題劇透屌佢做咩?
台狗係咁架啦
大把台狗係YouTube偷人片再upload 當係自己既

香港都大把人睇啦 唔關台唔台狗事
因為佢地觀影水平唔夠
睇完谷阿莫,你除咗知劇情之外,係一無所得
好彩狼人做果套孤星淚,大家都知劇情,但拍做電影,音樂,調色,剪接,你完全唔知,咁你睇咩戲姐

講得啱!睇戲唔係淨睇劇情,有時D垃圾戲都會有一D好好既shot ,但可能係冇咩劇情。
之前睇過佢D片,佢根本就扭曲左人地個劇情,用自己果套唸法去吹,但又唔係搞笑!如果一套戲係幾分鐘就講得完既,咁人地拍個幾鐘拓柒咩!

其實原本佢鳩吹下我就覺得冇咩問題既,但估唔到有人會吹奏條垃圾台仔,真係低質到呢!
Btw 個個post入面都有巴打屌我呀
我就冇好似你咁屌返人轉頭話其他人都有咁做咁小學雞
典型論點
1)連登仔見人紅就反
駁:我屌你老母姐係人地唔紅既我先可以反? 對事討論啦

2)又唔見你屌埋XXX, YYY...?
駁:我每次屌人係咪要係全宇宙搵晒所有相同既人屌一次? 本來就係見邊個唔啱就屌邊個, 唔好咁低質得唔得?
咁cap tv 呢
其實wiki都有晒劇情提要, 睇谷阿莫同上去wiki 睇有咩分別?
同埋如果話佢有扭曲劇情,咁即係佢唔係直接覆述而有二次創作成分。
有人話剪人地啲片,咁其實好多二次創作都係剪人地啲片做,咁係咪果啲都唔得?
當然如果佢片源真係老翻,咁當然有錯。但如果單單係“劇透”就入罪,我諗連登呢度都要人人自危。

當然你可以話佢劇透係缺德啦,但算唔算犯罪又另一回事。佢地今日告得谷阿莫,之後亦都可以同樣告你。

套戲上冇耐,佢就dl老翻剪短佢比人睇
仲要youtube咁多subscribe
實有賺錢啦,咁樣已經告得佢

咁正常人都應該屌佢侵權 而唔係屌佢劇透
大大條link係到唔入去就唔會睇到
又唔係標題劇透 佢講到明幾多鐘睇完一套戲 你睇得就預左啦
如果覺得劇透就要坐
大把劇透連登仔係入面食緊皇家飯啦
我發現連登真係盲毛基地
谷阿莫喺套戲上映緊嘅時候bt落黎放上網,咁都有得同honest trailer 拉埋黎講
呢條友係將一啲理應只會喺戲院先有嘅片段放埋上網呀,片商當然有合理理據認為佢侵害自己利益
佢仲要厚臉皮到拉埋保護二次創作權益黎做擋箭牌,你邊忽創作呀,你賊黎咋
屌佢劇透真係on9 唔見你屌其他影評/wiki劇透?
比佢講完 套套都變爛片
超立方 都會話值得睇既地方

條粉皮講完就套套都爛片
抵撚死
乜鳩 大魔王
連登呢家低質到 偷片當原創都撐
好想知屌佢嘅人係咪未試過bt
正評俾超立方

咁佢真係加左原創既成分落去,而且大部分人唔係欣賞佢偷返黎既片段,而係佢原創既部分
利申無野做就睇下佢 不過平日成日入戲院睇

其實佢D前集回顧都幾有用 hungar game 1&2我都睇左
出3個陣我有d唔記得d劇情 睇一睇佢講1&2既片即刻記返起
當然deadpool呢d入場睇同佢呢d影評片個感覺差好遠
有d垃圾戲好似格雷的五十道陰影 入戲院睇完第一集完全唔想睇第二集 睇佢d片就岩晒
好想知屌佢嘅人係咪未試過bt

低能仔

我bt之後有無拎黎搵食呀

如果佢之後用trailer嚟剪係咪無人屌佢先

咁佢真係加左原創既成分落去,而且大部分人唔係欣賞佢偷返黎既片段,而係佢原創既部分

我就係唔鍾意佢既原創
有時睇戲前面一路慢慢鋪排後面黎個plot twist會睇到個人呆左
但係谷阿莫會skip哂d細節位鋪排位直接講劇情結局 好無癮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞