點解谷阿莫又盜版又劇透都仲可以有咁多人撐?

317 回覆
249 Like 50 Dislike
留名睇樓豬反埋骨精強

姐係你睇之前唔知佢會劇透既?
知道又click入去睇然後屌人劇透
interesting
成個youtube大把劇透撚
點睇誠實預告啊
本質上又有咩分別呢
你地講既劇透/斷章取義point,
誠實預告中哂架喎
條友低質, 你地唔見得高幾多
佢用既片源有問題呢點就冇得講啦
但佢整短片講返套戲大綱係冇問題喎
有大把戲你擺明唔會入場睇或者佢上左你都唔知既 呢d 睇下佢點9up 真係無妨
如果有套戲本身你就想入場睇既 咁你根本就唔應機睇佢啦 又或者佢點講都根本唔應該影響到你
大把人做文字影評劇透啦 何嘗唔係幾分鐘睇完呢
不過佢用片既形式咁解 就多個位比人捉
提醒大家D垃圾戲唔洗哂錢
上連登劇透撚仲多 打哂係標題度

谷阿莫又唔係逼你睇,點叫劇透
拎黎重溫以前啲片不知幾正
睇哈利波特4 之前上去溫番哈利波特3 不知幾好
又唔駛重頭睇過
因為佢地觀影水平唔夠
睇完谷阿莫,你除咗知劇情之外,係一無所得
好彩狼人做果套孤星淚,大家都知劇情,但拍做電影,音樂,調色,剪接,你完全唔知,咁你睇咩戲姐
因為佢地觀影水平唔夠
睇完谷阿莫,你除咗知劇情之外,係一無所得
好似狼人做果套孤星淚,大家都知劇情,但拍做電影,音樂,調色,剪接,你完全唔知,咁你睇咩戲姐
我覺得斟酌點係二創嘅定義
並唔係好多人 sidetracked 佢條片有冇劇透

就算連登仔/ Reddit 改圖
我諗都冇乜邊個會落 reference 啊嘛
圖嘅一手來源都可能甚至大機會係非法所得
但用黎二創有冇罪就真係好多灰色地帶

同道理佢用啲片源好多都係盜版
如果就咁po晒成條老翻片就拉硬啦
但係佢剪老翻 睇老翻 二創老翻又有冇罪?
真係留返同個官講

同埋網路上真係好多同類型性質
eg球賽精華片源好多都係老翻
告得入佢
我覺得斟酌點係二創嘅定義
並唔係好多人 sidetracked 佢條片有冇劇透

就算連登仔/ Reddit 改圖
我諗都冇乜邊個會落 reference 啊嘛
圖嘅一手來源都可能甚至大機會係非法所得
但用黎二創有冇罪就真係好多灰色地帶

同道理佢用啲片源好多都係盜版
如果就咁po晒成條老翻片就拉硬啦
但係佢剪老翻 睇老翻 二創老翻又有冇罪?
真係留返同個官講

同埋網路上真係好多同類型性質
eg球賽精華片源好多都係老翻
告得入佢嘅話 就要睇台灣有冇類似網路23條

我睇親佢嘅原因多數係想重溫返上一集講啲咩
好似去睇avenger2前睇返1咁
一條都未睇過,熱門成日彈出黎 幾分鐘講晒仲洗睇套戲,睇一套戲一定感受大過聽你抽水9up幾分鐘
都唔知邊個黎
乜都劇透冇戲好睇啦,乜電影都唔洗買。睇你幾分鐘當睇套戲?
谷阿莫係唯一值得追既youtuber
慳返幾十甚至幾百小時睇垃圾
你唔啱睇咪唔好睇,無人迫你
我啱我咪睇

垃圾睇垃圾
先唔評論佢二唔二次創作
但佢嗰啲死人片我真係冇人條睇得完
一輪咀嘅講又誇張
剪接又唔好得去邊
佢紅得起證明某部分香港人同好多台狗品味越嚟越差
屌你老母
家下串我地連囝呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞