點解谷阿莫又盜版又劇透都仲可以有咁多人撐?

317 回覆
249 Like 50 Dislike
佢唔合法,但係佢1個就攪到電影公司蝕錢就講唔通既。
再講,條友用bt唔用老正就係要靠套戲仲上緊個熱潮黎boost click rate
好話唔好聽呢種靠講電影黎賺錢嘅channel根本係片商嘅寄生蟲。係呀,超粒方,HT都算架,但人地同片商係互利共生,你promote到套戲,我又唔介意你惡搞。
條友宜家用老翻將套戲只喺戲院公開嘅片段做惡意宣傳,仲有一大班人表示「多謝谷阿莫,我睇少套戲」真係擺到明係損害緊片商利益,畀人告到甩褲真係抵死
其實道德塔利班唔好咁天真,就好似愛迪生同tesla既關係一樣, 點解d人歌頌愛迪生呢個仆街?
再講,條友用bt唔用老正就係要靠套戲仲上緊個熱潮黎boost click rate
好話唔好聽呢種靠講電影黎賺錢嘅channel根本係片商嘅寄生蟲。係呀,超粒方,HT都算架,但人地同片商係互利共生,你promote到套戲,我又唔介意你惡搞。
條友宜家用老翻將套戲只喺戲院公開嘅片段做惡意宣傳,仲有一大班人表示「多謝谷阿莫,我睇少套戲」真係擺到明係損害緊片商利益,畀人告到甩褲真係抵死

有幾多人真係會因為睇左谷阿莫 當自己睇左套戲而唔入戲院
正評俾超立方

點解佢要同人合併

好多

你點知 有無大約數字
好多時睇佢係因為電影出新續集
好似xmen 果d 咁 已經唔記得左上一集講到邊
又冇時間睇多次上一集 咪入戲院之前睇佢recap 再入場
一向好憎佢咁樣濃縮去將人哋個幾兩個鐘嘅電影懶好笑咁劇透哂嘅做法,咁樣夾硬壓縮人哋心血就算觀眾睇咗佢條片都唔會實際理解套戲內容
識個人之前同我推薦佢,話佢幽默同埋咁樣濃縮可以慳返錢入戲院睇伏戲,又或者有時冇時間去睇戲但又想知內容睇下佢5分鐘片就得。果陣真喺心諗,速食文化都有個譜嫁,人地百幾分鐘嘅演出佢5分鐘講得到咩嘢內容呀,不過總喺有人又要唔想俾錢又要想跟風同朋友有話題又唔想去睇套戲就睇谷阿莫當睇咗
家陣見佢俾人告真喺心涼
好多時睇佢係因為電影出新續集
好似xmen 果d 咁 已經唔記得左上一集講到邊
又冇時間睇多次上一集 咪入戲院之前睇佢recap 再入場

超級英雄回顧排隊都未到佢啦
條廢柴,條條片都差唔多,眼都訓
連登呢家低質到 偷片當原創都撐

咁佢真係加左原創既成分落去,而且大部分人唔係欣賞佢偷返黎既片段,而係佢原創既部分

我就係唔鍾意佢既原創
有時睇戲前面一路慢慢鋪排後面黎個plot twist會睇到個人呆左
但係谷阿莫會skip哂d細節位鋪排位直接講劇情結局 好無癮

咁就叫偷片?你呢d叫唔鐘意咋wo

咁佢真係加左原創既成分落去,而且大部分人唔係欣賞佢偷返黎既片段,而係佢原創既部分

我就係唔鍾意佢既原創
有時睇戲前面一路慢慢鋪排後面黎個plot twist會睇到個人呆左

咁就叫偷片?你呢d叫唔鐘意咋wo

你邊句見到我鬧佢偷片 我第一句都講到明我係唔鍾意
我多數揀自己睇過既戲嚟睇佢鳩UP 真係有ON9會當睇完佢睇左套戲

喺Donald Trump都係靠網上輿論入主白宮嘅時代,你夠膽講話leak電影片段出黎係對片商完全冇影響
我有睇開谷阿莫
但我睇既全部都係落晒畫既戲 甚至係幾年前做既戲
咁又何來影響票房
有啲甚至係連碟冇再喺出面有得賣

插佢係講劇透既仲戇鳩
人地話明幾分鐘睇完套戲 咁緊係劇透啦
你自己睇完條片話人劇透做乜撚野

仲有上面有人係咁話谷阿莫垃圾
首先 你要話佢垃圾 唔該你都講下你話佢垃圾既理由
就咁拋低一句垃圾算點?
通常都係啲搵唔到野黎鬧既人先會選擇人身攻擊

班垃圾 根本又係見紅就反

以佢地 批評 谷阿莫 既準則嚟睇, 根本外國有同類channel , 同埋 CapTV 都應該一同被批鬥被恥笑

最撚噁心就係依班 雙重標準既虛偽西

外國大把啦好似佢地咁講
The fine brothers 個d已經有
如果佢地係香港人
實比人屌話剩係搵人做react to videos收錢
再比人告game + YouTube 片侵權
再比人屌搵班細路大人廢老YouTuber 番黎圍威喂

你都on9 ,好明顯佢d gaming 一係就同game廠合作,一係就自己買,就算係自己買都有let's play ,let's play 點會侵權

Honest trailer 一係就舊片,就算新片用返套戲自己trailer 加唔劇透,個19谷阿莫連上緊畫既片都用BT既片,仲要劇透埋 邊有得比,乜撚野cap tv唔撚識喎

我就係唔鍾意佢既原創

原咩創
佢夾硬丑化同膠化d劇情同人物姐

不過我成日拎佢講韓劇d片比我屋企人睇,膠鬥膠
點睇誠實預告啊
本質上又有咩分別呢
你地講既劇透/斷章取義point,
誠實預告中哂架喎

你係咪就係Facebook留言個條友
你知唔知依家嘅問題係佢用咗老翻片黎賺錢
所以先會搞到咁大壇嘢
honest trailers係用trailer 你自己上Facebook爬下文啦
人地都有講到個問題所在
不過連登班台狗依家就起晒鋼死都要呦返生

CapTV 呢 ? 連登不如一齊檢舉 CapTV ?

你真係好on9 玩臭蟲論
好想知屌佢嘅人係咪未試過bt

低能仔

我bt之後有無拎黎搵食呀

如果佢之後用trailer嚟剪係咪無人屌佢先

到時係屌佢低質,而家個問題係侵權
睇得谷阿莫班人都無心入戲院喇
Double standard
點睇誠實預告啊
本質上又有咩分別呢
你地講既劇透/斷章取義point,
誠實預告中哂架喎

你係咪就係Facebook留言個條友
你知唔知依家嘅問題係佢用咗老翻片黎賺錢
所以先會搞到咁大壇嘢
honest trailers係用trailer 你自己上Facebook爬下文啦
人地都有講到個問題所在
不過連登班台狗依家就起晒鋼死都要呦返生

CapTV 呢 ? 連登不如一齊檢舉 CapTV ?

你真係好on9 玩臭蟲論

Captv邊到劇透啊
你睇完佢d惡搞會唔會唔想比錢入場/買碟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞