點解谷阿莫又盜版又劇透都仲可以有咁多人撐?

317 回覆
249 Like 50 Dislike
佢又唔係標題劇透
而且有娛樂性
雖然來來去去都係果幾套套路
你click 入去先睇到佢講劇情架喎

你知唔知劇透點解呀

並唔係撐谷阿莫
其實wiki都有晒劇情提要, 睇谷阿莫同上去wiki 睇有咩分別?
同埋如果話佢有扭曲劇情,咁即係佢唔係直接覆述而有二次創作成分。
有人話剪人地啲片,咁其實好多二次創作都係剪人地啲片做,咁係咪果啲都唔得?
當然如果佢片源真係老翻,咁當然有錯。但如果單單係“劇透”就入罪,我諗連登呢度都要人人自危。

當然你可以話佢劇透係缺德啦,但算唔算犯罪又另一回事。佢地今日告得谷阿莫,之後亦都可以同樣告你。

套戲上冇耐,佢就dl老翻剪短佢比人睇
仲要youtube咁多subscribe
實有賺錢啦,咁樣已經告得佢
https://www.youtube.com/watch?v=-WJ5W8uYqbs

點解 CapTV 又盜版又劇透又講撚哂成個結局出嚟 都仲可以有咁多人撐?
我無睇無過套戲都知 iron man 咁高跌落嚟 會變成點啦

https://lihkg.com/thread/173995/page/4

CAPTV咪又係司徒夾帶之流
唔明點解今時今日仲有人支持
崇台冇問題,但唔好講到乜都係佢哋啱先得㗎
唔通咁多人真係針對佢一個咩,有睇YouTube都知週不時有人因為版權問題比人ban啦
你地依家一味攞其他冇比人ban 嘅例子出黎做乜姐,佢哋遲早都會比人ban 㗎啦
成個小學雞咁話其他人點解冇比人捉 真係好咩

崇咩撚野台,暫時未睇到有人係因為崇台而屌囉
唔好第一句就屌錯啦,
會影響你下面一大段無撚晒用。
唔通咁多人真係針對佢一個咩,有睇YouTube都知週不時有人因為版權問題比人ban啦
你地依家一味攞其他冇比人ban 嘅例子出黎做乜姐,佢哋遲早都會比人ban 㗎啦

又轉移視線啦你 ?

依家係有班虛偽撚, 一邊屌谷阿莫侵權, 但另一邊就自己有支持侵權野喎
唔好喺度扮撚哂野轉移視線啦, 我係講緊你地 d 虛偽同埋雙重標準既劣根性

我邊有轉移視線,話緊你地依家起晒鋼講埋其他未比人ban 嘅例子姐
我只係諗住同你地解釋點解其他人未比人ban 咋喎,你地講到佢好似好無辜得佢一個比人告咁
佢哋一邊屌谷阿莫侵權一邊支持侵權嘢咁咪由得佢哋囉,你又唔可以改變到乜嘢
佢哋支持個D遲早都會比人ban㗎(應該
你想快D咪召集D朋友仔一齊檢舉囉
我有睇開谷阿莫
但我睇既全部都係落晒畫既戲 甚至係幾年前做既戲
咁又何來影響票房
有啲甚至係連碟冇再喺出面有得賣

插佢係講劇透既仲戇鳩
人地話明幾分鐘睇完套戲 咁緊係劇透啦
你自己睇完條片話人劇透做乜撚野

仲有上面有人係咁話谷阿莫垃圾
首先 你要話佢垃圾 唔該你都講下你話佢垃圾既理由
就咁拋低一句垃圾算點?
通常都係啲搵唔到野黎鬧既人先會選擇人身攻擊

班垃圾 根本又係見紅就反

以佢地 批評 谷阿莫 既準則嚟睇, 根本外國有同類channel , 同埋 CapTV 都應該一同被批鬥被恥笑

最撚噁心就係依班 雙重標準既虛偽西

外國大把啦好似佢地咁講
The fine brothers 個d已經有
如果佢地係香港人
實比人屌話剩係搵人做react to videos收錢
再比人告game + YouTube 片侵權
再比人屌搵班細路大人廢老YouTuber 番黎圍威喂
點解班護航撚成日扯埋其他人到
告唔告唔係連登仔決定架喎
係度拎captv honest trailer出嚟講
人哋都係等套戲出左碟先up片
谷阿莫條柒頭就套戲都未出碟就up片
大大聲咁話俾人知自己非法下載
唔告鳩你都對唔住自己啦
連登咪又係盜版

崇咩撚野台,暫時未睇到有人係因為崇台而屌囉
唔好第一句就屌錯啦,
會影響你下面一大段無撚晒用。

香港最美的是樓價巴打係個個台灣嘅post都有出現,你自己睇下佢之前個堆post嘅留言先啦
個個都拎二次創作去幫人解釋

又轉移視線啦你 ?

依家係有班虛偽撚, 一邊屌谷阿莫侵權, 但另一邊就自己有支持侵權野喎
唔好喺度扮撚哂野轉移視線啦, 我係講緊你地 d 虛偽同埋雙重標準既劣根性

我邊有轉移視線,話緊你地依家起晒鋼講埋其他未比人ban 嘅例子姐
我只係諗住同你地解釋點解其他人未比人ban 咋喎,你地講到佢好似好無辜得佢一個比人告咁
佢哋一邊屌谷阿莫侵權一邊支持侵權嘢咁咪由得佢哋囉,你又唔可以改變到乜嘢
佢哋支持個D遲早都會比人ban㗎(應該
你想快D咪召集D朋友仔一齊檢舉囉

明明轉移視線係佢自己先 講谷阿莫又拎 CapTv出黎擋
因為佢地觀影水平唔夠
睇完谷阿莫,你除咗知劇情之外,係一無所得
好彩狼人做果套孤星淚,大家都知劇情,但拍做電影,音樂,調色,剪接,你完全唔知,咁你睇咩戲姐

十分認同
盲反是道理
人地唔明我答返就係轉移視線
咁我依家唔quote喇得未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞