點解谷阿莫又盜版又劇透都仲可以有咁多人撐?

317 回覆
249 Like 50 Dislike
上面D人咁中意條友,咁快D去台灣幫佢請命啦
正一食屎狗
條友低質, 你地唔見得高幾多

連登你想有幾高汁
點睇誠實預告啊
本質上又有咩分別呢
你地講既劇透/斷章取義point,
誠實預告中哂架喎

你係咪就係Facebook留言個條友
你知唔知依家嘅問題係佢用咗老翻片黎賺錢
所以先會搞到咁大壇嘢
honest trailers係用trailer 你自己上Facebook爬下文啦
人地都有講到個問題所在
不過連登班台狗依家就起晒鋼死都要呦返生
冇話撐唔撐,悶咪睇囉,對本身套電影影響大唔大,係睇佢本身多唔多人睇,冇人睇自然就冇影響,我自己睇唔睇一套戲就唔會俾佢影響到嘅,的確有好多人係睇佢當做睇左套戲嘅

我都係咁
其實如果你睇完套戲再睇佢d片係幾好笑既
佢對套戲有時會有d唔同既睇法
例如Danish Girl

當然你可以屌話點解唔上網search 其他影評
但其實我覺得佢本身對套戲都有少少評價

更河況你又知我冇睇其他影評?
從來都唔睇佢d野
佢把聲一聽就覺得好嘈好撚煩
點睇誠實預告啊
本質上又有咩分別呢
你地講既劇透/斷章取義point,
誠實預告中哂架喎

你係咪就係Facebook留言個條友
你知唔知依家嘅問題係佢用咗老翻片黎賺錢
所以先會搞到咁大壇嘢
honest trailers係用trailer 你自己上Facebook爬下文啦
人地都有講到個問題所在
不過連登班台狗依家就起晒鋼死都要呦返生

CapTV 呢 ? 連登不如一齊檢舉 CapTV ?

冇問題㗎我
佢依家比人搞先唔代表其他人唔會比人搞
Bt撚
劇透撚
支持劇透撚

排除左上面,原來連登仲有咁多清泉
因為佢地觀影水平唔夠
睇完谷阿莫,你除咗知劇情之外,係一無所得
好似狼人做果套孤星淚,大家都知劇情,但拍做電影,音樂,調色,剪接,你完全唔知,咁你睇咩戲姐

講得好
見到啲垃圾懶醒咁話知劇情就唔洗睇套戲真係得啖笑
D台灣人係咁上下架啦
我有睇開谷阿莫
但我睇既全部都係落晒畫既戲 甚至係幾年前做既戲
咁又何來影響票房
有啲甚至係連碟冇再喺出面有得賣

插佢係講劇透既仲戇鳩
人地話明幾分鐘睇完套戲 咁緊係劇透啦
你自己睇完條片話人劇透做乜撚野

仲有上面有人係咁話谷阿莫垃圾
首先 你要話佢垃圾 唔該你都講下你話佢垃圾既理由
就咁拋低一句垃圾算點?
通常都係啲搵唔到野黎鬧既人先會選擇人身攻擊
崇台冇問題,但唔好講到乜都係佢哋啱先得㗎
唔通咁多人真係針對佢一個咩,有睇YouTube都知週不時有人因為版權問題比人ban啦
你地依家一味攞其他冇比人ban 嘅例子出黎做乜姐,佢哋遲早都會比人ban 㗎啦
成個小學雞咁話其他人點解冇比人捉 真係好咩
條友低質, 你地唔見得高幾多

連登你想有幾高汁

得罪講句高質定低質唔係你一兩個人決定
你唔鍾意唔支持唔代表個樣野係低質

與其講唔過人就剩係識人身攻擊
不如探討下點樣係二次創作、點先有價值好過啦
我覺我無問題,當然佢好多時都斷章取意,
但你咪視佢為二次創作囉,當係睇一個簡短笑話,
如果你認為佢純粹係濃縮左個故事,話佢劇透,
其實會唔會ON9左少少呢?人地個標題都寫明,
而家好多影評都會有劇透,如果人地寫明,
你都ON99入去睇,咁你抵死啦
連仔夠多人撐

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞