是咁的,我嘅職業係ptbf

1001 回覆
2296 Like 53 Dislike
甜?
重甜得唔得
兩條脷打轉糾纏,口水嘅味道中帶有阿螢用嘅蜜桃唇膏味

少少果香喺脷尖蔓延

手掌伸入佢上衣入面,手指尖輕掃背部,打圈

「唔⋯⋯」阿螢把聲,情不自禁高咗兩度

另隻手喺柔軟嘅胸前搓揉

佢用力摟住我

「唔⋯⋯嗚⋯⋯」

佢喺我膊頭,垂低面容,淚水喺我膊頭化成悲傷嘅花

你都寂寞了多久,還是未好
咁快落甜?
有深度既道理再加埋甜 呢個故冇得輸
「我仲係⋯⋯好掛住你呀⋯⋯你幾時先會翻嚟?」

我無再撫摸阿螢

淚水淋熄慾火

我都唔知佢想我代嗰個男人答佢,定係想我以ptbf嘅身分答佢

「我都⋯⋯好掛住你⋯⋯」

醜陋嘅金仔

因為對方將你當成另一個人

於是你將對方當成另一個人

相濡以沫,傷口最後只會雙雙腐爛

不,傷口腐爛的痛,由我一個承受

來吧,你成為我的沫,而我,成為你的紗布

「我地煮飯,好無?」
睇左好耐 第一次留名
留名
肥婆主線呢
留名
啲文又係好sad
第一次見嘅時候,佢喺朗豪坊嘅長電梯都喊

「阿金,你知唔知點解條長電梯旁邊要整塊玻璃?」

「唔知喎。防止人跳樓?」

「你望下。」

唔知大家有無留意,朗豪坊嗰條長電梯,只要望去塊玻璃度,就會見到一個一個光球

光球係由電梯下方嘅圓燈反射而成

而當我地被電梯送上去嘅時候,對腳會阻到啲燈,玻璃中嘅光球就會閃下閃下

「佢話,依啲係星星。」

請你別告訴我,誰都沒留意過的浪漫
做咩突然咁sad
肥婆主線呢

減肥到最後應該變成肥苟身材,可開發既素材
唔通遲下有人要死
岩岩一次過追哂甘多文
Live
金仔follow返我ig好開心 雖然我ig d野冇人想知
第二次見面,我同佢睇演唱會

熱鬧過後嘅孤獨,倍感淒涼

我地就好似年宵過後嘅垃圾

阿螢問我拎翻張飛尾

「曾經有一個演唱會,預售一種情侶飛,係單人價錢可以買到兩個位嘅飛。」

又一個佢嘅ex講過嘅故事

「嗰種飛分為男女方,然後一年後嘅演唱會,要出示翻男女雙方嘅飛先可以入場。」

結果,一年後,演唱會場內有好多空位

阿螢揸巢咗兩張飛尾,喊到跪低咗

場演唱會嘅名叫做

明年你還愛我嗎?
快呀!!文呀!!!文呀!!
Live
金仔follow返我ig好開心 雖然我ig d野冇人想知

點解個個見我follow翻都咁開心
新讀者追到live lm
有笑有淚
對現今嘅愛情嚟講,一年,係咪已經太長?

「當你好想好想好想⋯⋯好想好想同一個人過一世嘅時候⋯⋯」

阿螢就發現,原來佢地一年都過唔到

心變成空洞,於是佢就想搵野填翻依個窿

我就係填依個窿嘅泥膠,只係咁樣

我食豆豉鯪魚,飲羅宋湯

阿螢需要我變成咩形狀,我就變成咩形狀
第二次見面,我同佢睇演唱會

熱鬧過後嘅孤獨,倍感淒涼

我地就好似年宵過後嘅垃圾

阿螢問我拎翻張飛尾

「曾經有一個演唱會,預售一種情侶飛,係單人價錢可以買到兩個位嘅飛。」

又一個佢嘅ex講過嘅故事

「嗰種飛分為男女方,然後一年後嘅演唱會,要出示翻男女雙方嘅飛先可以入場。」

結果,一年後,演唱會場內有好多空位

阿螢揸巢咗兩張飛尾,喊到跪低咗

場演唱會嘅名叫做

明年你還愛我嗎?

明年你還愛我嗎

我食豆豉鯪魚,飲羅宋湯

明,我明,我真係明
我想試過搵Ex既最好朋友(當左係我ex,我認我係仆街一次傷左兩條女)

我食豆豉鯪魚,飲羅宋湯

明,我明,我真係明
我想試過搵Ex既最好朋友(當左係我ex,我認我係仆街一次傷左兩條女)

明就好囉~
「金仔,你有無好鍾意好鍾意,好重要好重要嘅人?」

金仔,唔好將任何人睇得太重要

我撫摸阿螢嘅面容

好似雞蛋咁滑嘅面

真係一個好靚嘅女仔

「你囉。」

對唔住,我講大話,同你嘅美醜無關

阿螢笑咗出嚟

我係為咗隱藏真心先咁講

但令到你笑,感覺都唔錯

「我就係鍾意你把死人口。」

真話傷人

謊話卻可令人笑

那就讓我當個,讓你笑的騙子
真話傷人 講左事實亦唔會好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞