是咁的,我嘅職業係ptbf

1001 回覆
2296 Like 53 Dislike
真實自卑既人聽到讚美唔會係怕羞反應
我屌 笑撚死我
留名留名
屌你樓主人呢
嗚啊love jorrrr

Btw 已經follow 左樓主ig 快d follow 翻我
我扯開話題:「你減啦,我會支持你。」

我諗一諗,再講:「我想你知道,就算你係肥係瘦,都唔重要。重要嘅係,你係一個點樣嘅人。」

本來我應該話,無論你係肥係瘦,我都愛你

但我知道,依家嘅波波已經唔需要依句說話

「嗯⋯⋯你話過我性格唔閪,真架可?」

「真嘅。」

我怕再咁落去,波波會不停問真假問題,於是就企起身,伸出手

「嚟,起身,我帶你去一個地方。」
金仔金仔
瞓前睇到live令到本來煩緊嘅我心情好翻啲
一路睇一路好似比你聲音導航咁
雖然明知係灰諧嘅悲傷 但都忍唔住笑左
睇下你記唔記得我係邊個

有啲印象
繼續推 唔好停

不過寫咁短,會唔會前後亂/最後爛尾

金仔唔會爛尾的

嘩你對我咁有信心
總係覺得金仔又係因為遇到一d事所以踏上ptbf呢條路
特別係佢嗰句 冇人可以令我講真話
好笑得黎又有d sad
「我地去緊邊呀?」

「如果你真係下定決心減肥,咁我地就做啲野,向你舊嘅自己講永別啦。」

波波完全唔明我講乜

我特登扮到奸笑咁款:「我帶你去殺死自己。」

我地兩個,沿路行翻轉頭
「老細,唔該一條叉燒,成條上!喺度食!」

我帶波波翻咗去一開始經過嘅燒味舖

個斬件佬聽到我叫成條叉燒,當堂呆咗😦

但佢見到我旁邊嘅波波之後,就好爽手比咗成條叉燒我地

我拎住原條叉燒,行去卡位,坐喺波波隔離

「我仲係⋯⋯唔明⋯⋯」

「由細到大,你都係一嚿叉燒。但由你決定,就算白費心機都想減肥嘅嗰一刻,有嗰一瞬間嘅決心開始,你就唔再係叉燒。」

因為叉燒,連減肥嘅決心都無

波波吸一吸鼻水,問:「咁⋯⋯咁我係咩?」

「結果減唔減到肥都好,唔需要理。我相信嘅只係你同我講話要減肥嗰一剎那。」

嗰一剎那,便是永恆

「由嗰剎那開始,波波就唔再係叉燒,而係一個人。」

我唔知點解佢會咁感動,面上又滲出唔知係汗水定淚水嘅液體

「嚟,我地一齊成條食撚哂佢,告別你嘅叉燒人生。」
好撚勵志
我同波波捧起條叉燒,一人一邊開始食

搞到隻手同個嘴都油淋淋,痴笠笠

一路食,佢就一路嗚嗚嗚咁喊

我嘅社工曾經問過我

你喊得咁西利,係咪因為你知道,真係要同某啲野,say goodbye?

我唔知道

我淨係知,波波真係同某啲野,say緊goodbye。

所以我會陪你,食到最後
a
殺左自己既習慣
原來成條叉燒咁撕咬,人在野咁款,個體驗又幾特別,又幾爽皮

依樣野,同其他客人一定做唔到

只有同波波一齊,先做到

因為你,我會記住依嚿叉燒

而我亦估唔到,原來同個肥妹一齊食

兩個人,就可以食到渣都無得淨

波波食完就吮自己手指上剩餘嘅蜜汁,吮到雪雪聲

然後好似哥斯拉噴放射線咁,打咗個噎

一隻烏蠅被個噎噴中,撞上對面將凳,死咗

玻璃窗後嘅斬件佬,仍然係😦樣望住我地兩個
留名
老老實實 我支持波波抽脂
佢正常途徑減唔到 去抽脂得啦掛
留名睇結局前波波變女神
又live左
原來成條叉燒咁撕咬,人在野咁款,個體驗又幾特別,又幾爽皮

依樣野,同其他客人一定做唔到

只有同波波一齊,先做到

因為你,我會記住依嚿叉燒

而我亦估唔到,原來同個肥妹一齊食

兩個人,就可以食到渣都無得淨

波波食完就吮自己手指上剩餘嘅蜜汁,吮到雪雪聲

然後好似哥斯拉噴放射線咁,打咗個噎

一隻烏蠅被個噎噴中,撞上對面將凳,死咗

玻璃窗後嘅斬件佬,仍然係😦樣望住我地兩個

睇呢個故就快精神分裂
一陣笑到痴線, 一陣又好似好沉重咁
可能係我覺得男主角本身一定係發生咗D事令佢做咗ptbf
即係好似金仔寫遺書咁
笑到卡卡聲

between 社工係咪叫 阿文
波波揞住嘴:「嗚,好失禮。」

我望住佢,不知不覺間,我地都笑起上嚟

最後埋單,離開燒味舖

我唔知個斬件佬係咪受咗咩心理衝擊,總之佢驚訝嘅神情由始至終都無咩點變過

「多謝你呀,我今日玩得好開心。」

「咁就好。」

我望下隻錶:「夠鐘喇。」

就好似同灰姑娘講,十二點,魔法就會失效
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞