《我專門幫人擺分手和頭酒》(你分手夠坦白嗎?)

1001 回覆
534 Like 2 Dislike
有驚喜咪好囉
主角主線會慢慢浮現
係啊 我身邊都係 大部分都sad end
我又真係諗唔到全部教友出嚟
要睇多D TVB先得
真心喎 唔自私 我覺得只係代表你對愛情有堅持
都係一種愛情嘅方法嚟
仲差半日咋
多謝lm支持
我會加油寫好佢架 保證不棄故
同意啊 宗教好多都係導人向善
但有人過份解讀利用 就會變左一種工具
多謝你!!!在心中
多謝幫推啊
多謝你
今晚又有得再睇
係啊 其實身邊都有朋友經歷過
當然最後無咁好有人幫手
所以都係sad end
btw 多謝支持 我會加油
咁就好啦 之後其他故事有啲會更感動
呢個問題超好高質
值得好多教徒反思
你又壞嘅 一下打中人地要害
haha我d更都應該幾準
同埋到嗰時先得閒 所以通常都係10點-10點半左右
除非有加更
不過心思思都好 代表好睇
多謝啊
我都記得當年睇遺書個尾睇到呆左
完全同意啊
忍唔住睇左第一個故,仍舊出色!!
一個個章節獨立故事好正,起碼有個停頓位休息一下

男主角解開衫袖既褸,我睇錯男主解開家豪既衫褸笑死
全盛時期嘅啊濤究竟有幾多個計
係啊 刻意安排每個故事之間都有少少rest time
希望大家有耐性慢慢睇
所有內容都有安排同有意思
應該問全盛時期嘅樓主究竟有幾多個計
(十二)兩個小朋友
「哎呀!睇嚟偷聽得人多,今次俾人偷聽翻哂添!大件事囉,啱啱我哋講嘅嘢俾人聽哂啦!」我扮哂嘢係咁嗌,但其實背後當然係我靜靜雞打咗俾Kelly促成成件事啦。

「夠啦,再做就略嫌浮誇㗎啦。」呢個時候一直負責守門口嘅偵探都入咗嚟,睇嚟佢已經頂唔順我嘅演技。

呢個時候,Rebecca行咗去阿飛面前,喊住咁問咗一句:「點解你要咁傻啊?」

「你聽到哂?」阿飛一邊問,一邊忍唔住起咗身,伸手抹咗Rebecca臉上嘅眼淚,但佢無留意到其實自己同樣都流緊眼淚。

Rebecca點一點頭。

說三道四嘅人永遠都有好多,但最熟悉對方嘅人就只有你哋自己。人哋嘅意見唔係唔洗聽嘅,但只要記得一樣嘢,就係揀可以令到你兩個都幸福嘅意見嚟聽。」我講完自己最唔鍾意嘅大道理之後,乘機將阿飛輕輕一推。

Kelly見到我嘅小動作之後即刻會意,同時推咗Rebecca一下。

就係咁,佢兩個就理所當然地攬住咗對方。

睇住佢兩個又喊又笑咁攬埋一齊,我都忍唔住喺側邊笑咗。

果然,其實兩個都係小朋友。

兩個都好單純咁學習緊愛情嘅小朋友。

比起背負呢個世界強行加諸喺佢哋身上嘅價值觀,佢哋更值得自由咁探索屬於佢哋自己嘅愛情小天地。

因為說到底,愛情,始終都係兩個人一齊成長嘅事。

「喂,做咩唔早啲講俾我知阿飛同你見面嘅事?」呢個時候,Kelly攝咗過嚟我身邊,細細聲問。

我貼去佢耳邊,學佢咁細細聲答:「話俾你知,死無全屍。」

Kelly睥咗我一眼,然後又細聲講:「你快啲多謝我,無我追出去,Rebecca點會有機會聽到阿飛嘅真心話?」

雖然呢一刻我好想駁佢,其實計劃之中,本來會由偵探追出去嘅,所以即使無佢,Rebecca一樣會知阿飛嘅心聲。

只不過,我又諗到,由Rebecca一開始同Kelly嘅交流到而家,俾Kelly負責追出去,其實都算係一個誤打誤撞嘅好結果。

正因如此,我決定都係簡單答Kelly一句。

「多謝哂。不過下次唔好隨身帶較剪啦,帶鐳射筆都ok㗎啦,反正都係攻擊性武器。」

Kelly對我嘅廢話無咩反應,反而好似幾有感慨咁講咗一句:「不過,今次你嘅setting真係幾好,至少幫到佢哋知道對方諗咩,又有成長。」

我有少少沾沾自喜咁笑咗一聲:「和頭酒嘅目的本身就唔係鼓勵分手,而係俾人一個坦率嘅機會去決定應該點處理大家嘅關係,唔係次次一句『性格不合』就分手咁兒戲嘅。」

就因為我最後一句嘅言語攻擊,換嚟咗Kelly使用拳頭對我帶嚟物理傷害。

Rebecca同阿飛嘅分手和頭酒,以復合作為完結。

呢個咁奇妙嘅轉折可以出現,令我不期然都想唱翻首「主能夠」。

望住佢兩個對眼同個鼻都紅哂,但係個樣又甜到不得了,我相信佢哋跟住落嚟嘅愛情路即使唔容易走,但仍然可以好似而家咁又笑又喊走落去。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞