仲諗緊買唔買貓好?入嚟睇吓等緊你領養嘅主子啦!!

836 回覆
795 Like 13 Dislike
無啦啦轉殘體名做乜尻
寵物台好多有病或者支那繁殖場 千萬唔好幫襯佢
網上所謂嘅貓舍都係冇牌同繁殖場貓
可以去自家繁殖貓到買
支持領養
繁殖場棄貓腦缺陷終身不斷行走
https://lih.kg/2179262

樓主好有心
push
我主子係旺角愛協領養中心領養返黎
過程唔繁複
認真其實名種你唔mind 係老弱傷殘一定有得領
我之前都領左隻單耳Russian blue
SCDA隻google同yahoo好得意
領養先係王道
push
圖比較血腥,有興趣了解可以入去睇
https://www.facebook.com/153235638563/posts/10158056019628564/?d=n

我兩個方法都試過。
領養遇到個好好人既義工,無做家訪但會叫我同屋企既窗自拍同埋拍片認證 而家隻港短貓肥肥白白

買貓講真好睇彩數。唔知香港係點,我講下外國既經驗。

真心想養某一種貓既,無論咩原因都好,希望可以做好多好多數資料搜集。留意有咩遺傳病,自己財政上夠唔夠黎應對呢d病,同埋留意下班買家對賣家既評價... 我識人心急買布偶,返黎流哂眼水又有「失」仲成陣味 原來賣家覺得佢係「瑕疵品」,所以無照顧佢...

另一次對方睇得出好愛好愛貓,要面試完先肯交隻貓比人 有咩問題會即刻打千字文黎覆我地

所以養咩貓都講您對佢一世既承諾... 無話係港短定名種邊隻好過邊隻既...

利申:外國有法律規定如果繁殖場每年出多過兩次貓b/狗b要攞牌同交稅... 唔係既話主人/獸醫可以告佢。某程度上保障左貓貓。
香港係動物權益方面真係好落後

呢啲咁嘅仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞