仲諗緊買唔買貓好?入嚟睇吓等緊你領養嘅主子啦!!

836 回覆
795 Like 13 Dislike
會,因為有啲貓會爬貓網,當成隻貓爬左上去磁石網到,個貓網就會甩,之後再跳就會走甩
有個伴好好多,一對咁領養,對貓對人都會好啲的
Push
有少部分義工唔接受磁石

磁石嗰隻要整硬身、要用啲力先打開到嘅就得
軟身好易俾佢抓爛
有貓有推

頭先見到呢個領養post,諗住分享出嚟,
佢話係8個月大英短,領養費$2300,
打算叫各位了解一下,睇吓張醫療單先

然後我就留意到佢#happy99個hashtag
對呢個名有印象,有人講過係假領養真賣寵物,
㩒一㩒佢hashtag,就見到佢所有嘅領養post,
係 所 有 嘅 領養post都係名種,
名種bb都唔少,就係好多人都想領養嘅所謂3個月英短,
佢哋聲稱係繁殖場救出嚟。

我諗有做過義工/有留意開領養,
都知只有名種領養無唐貓領養可以話係無可能。

喺呢到提醒各位要做足功課,唔好懶,
你嘅懶,可能害咗好多背後犧牲緊嘅動物

(另外一間叫Arc都係出咗名扮領養但係賣狗)
好多bb
我之前喺佢度領養咗隻4歲英短媽媽
佢話係繁殖場救出嚟
當時好似有收千零蚊左右領養費
不過諗住佢同貓貓睇醫生同絕育都唔只啦
貓貓過咗年幾 得幾歲就cancer走咗

因為佢都多幾歲大嘅貓出領養
所以我覺得佢啲名種都真係繁殖場救出嚟嘅
不過佢同繁殖場之間有無利益關係就唔知啦
但我見佢有好多貓bb都要二千幾蚊領養費,
絕育費要再另外俾。

我覺得佢有因貓嘅「價值」而定,
其實有啲義工/機構都有救繁殖場嘅貓,
但都唔會收咁多領養費同主動俾單,
如果醫療費用嘅話我明白,
我會建議領養人查問咗有冇單據先,
唔好助長偽領養機構
我竟然唔記得咗!
荃灣呢間寵物用品店都有貓貓領養㗎

https://www.facebook.com/1206438579425201/posts/3114162808652759/?d=n
係寵物國度領養咗隻 等啲貓嘢到齊晒貨就可以拎貓貓
恭喜你加入貓奴嘅大家庭
好多間都唔接受 hnso 貓窗~
努力慢慢一間一間回緊~~
想問你由填表到 confirm領養用左幾耐時間
支持領養
支持領養,不過啲義工真係好仆街
開頭想養嗰陣睇咗幾次領養展,每次揀完都有義工上嚟睇屋,跟住又整晒網咁,搞完一大輪又話俾人領養左,或者唔合資格
炆到呢...
我細佬直接whatsapp佢 無填form
啲領養人好快手 本身申請果隻即日已經話無咗 然後佢send過另一隻黎問願唔願意養佢 咁我地唔揀貓嘅 就約咗家訪 成個過程好快
巴打可以參考吓大家嘅成功例子
唔好灰心,加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞