男人冷暴力分手咩心態?

445 回覆
282 Like 18 Dislike
幼稚加自私到極點既人就會咁做
對陌生人咁做都肉酸啦
對一個而家叫做一齊緊既人
即使係想分手
咁做都係肉撚酸到離譜
早走早著啦
尊重自己

其實剛發生呢件事時,我有同過一個frd講,佢一針見血同我講哂個whole picture 出黎 ,話呢個男人無情,無論出於咩原因,佢咁一走了之就唔值得我再諗。但我當時冇聽,我唔信佢係無情嘅人,所以一直等佢覆。

後黎諗番轉頭,果個frd 講中哂。唉……但可能真係要經歷過+時間過去先知, 人地當時點講都冇用
因為唔想做衰人
扮到好似佢自己都唔想分咁
等你頂唔順講出口
十個有九個都係出軌
第十個係準備出軌
係我的話 ,block 7 佢之前會鬧完佢一獲先
希望呢啲賤種一個個得到報應
我以前果個同你果個一模一樣
由一開頭佢淡左少搵左我好多
到一個點我忍唔住問佢其實係唔係想分手
佢cut線唔答 然後直接人間蒸發
我各種各樣既說話都有同佢講過
甚至連追佢還錢呢招都用埋 佢都係唔撚覆
其實我有晒佢屋企/返工電話同地址
如果我厚面皮啲 直接去踩場搵佢都得
但我一直都無做到 可能當時想留返個希望比自己啦
到最後決定要放手唔再搵佢 都係寫左封信托朋友交比佢
再之後仲要再用多成兩年時間先真真正正放低左呢個人

而家諗返 其實就係因為佢自我中心 唔想做醜人
寧願見到我咁辛苦都唔願意講一聲去交代返
其實呢個人真係一等一賤男 根本唔值得有人去愛佢
即使唔敢講+講唔想講 ,一個成熟嘅人知道有d 野應該要做,就會鼓起勇氣去做
然後過左一段時間 我有一個朋友都係遇到一模一樣既劇情
明明自己溝左另一條女
但係common frd面前就賴話我朋友比好大壓力佢
話佢近排死左老豆 我朋友仲係咁比壓力要見面
我心諗 屌你老母啦
死老豆仲走去出軌溝女 仲作呢啲爛鳩故仔呃人
正仆街黎

而呢個朋友既男朋友正正係我ex既死黨
所以真係物以類聚人以群分 賤種都係賤埋一堆
希望佢地個個仆街死
聽到都覺得痛
節哀順便啦樓主 分手都唔識講一啲責任感都冇嘅垃圾 要唔要都罷啦 表白就識講 分手就唔撚識講 同樓主一樣比人冷暴力分手 最後text message 分手
係喎
鬧交想分手就直接block Fb IG SC
一句都唔講就人間蒸發

小學雞加不負責任
我都係,有佢屋企地址,公司地址+電話,我做到盡d ,可以打去公司搵佢,逼佢講清楚。但我唔想影響佢工作,唔想做到咁盡,寧願繼續等
會唔會太好人仲親手寫信比佢 放心啦愛情係有報應嘅
我果時又係,寫左封信俾佢,封信冇怪責佢,只係將我傷心嘅感受講出黎,話希望佢可以俾個答覆。我以為佢知道我咁傷心,就會肯俾個答覆我,點知都係繼續消失

真係好仆街
我仲揀左啲一齊果陣既相
晒左細細張出黎一疊放埋落信封
諗返都覺得痛 覺得自己咁都挨過到果段時間真係好不可思議
我都係類似既內容
無責怪佢不特止仲將所有責任攬晒上身
我而家諗返覺得條友9成9係咩都唔睇直接dum左
如果睇左都仲係一句都唔覆 咁佢真係鐵石心腸
我反而無搵過佢講啲乜 淨係有講分手 叫佢del左ig icon我地張合照
因為過左兩個星期 佢都無轉
我相信呢d 仆街睇左唔覆 鐵石心腸 嘅機會都好大
寧願你傷心到死佢都唔肯踏前一步去負番責任
Sad but true 都真係好大機會
其實佢地又唔係阿氏保加症 佢地一定知咁樣對待人 人地會好傷心好難受 但個問題係佢地寧願你傷心成世 都唔想自己有一下不快 唔想自己去做個醜人 係背後仲將所有責任推返落我地度
之前個男朋友係咁,幾日都唔理我,問乜都唔覆,最後我問係咪唔中意我要分手佢就咁覆ok然後話其實中意左另一個女仔根本係佢唔想做衰人,唔要做做講分手個個
唔想做醜人,主動講分手
迫你頂唔順自己開口
每日傾計一句起兩句止 我開始頂唔順 應該星期日會同佢攤牌
好心有咩就三口六面講清講楚
當初表白都唔會就咁text message啦妖
我明,試過一次之後,之後嘗試同第二個人發展,就會有陰影,好驚佢又唔知幾時突然唔覆,跟住消失。
果次之後,我會好想同下一個講明:“有一日你想分手係ok的,但記住要講” 但邊會有人講d咁嘅野嫁咁奇怪

同埋,之後總會覺得由朋友慢慢變成戀人,或者做耐d 朋友先,會有安全感d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞