男人冷暴力分手咩心態?

445 回覆
282 Like 18 Dislike
屌,咁似騙案嘅,係騙案先會案情一樣
唔會係同一個人吧

個陣佢講到自己好迷惘唔知點好咁
轉個頭冷靜完
分手都唔敢講就走q埋
我之前果兩年就係咁 覺得係自己唔啱先令到佢咁
但到最後發現 就算幾唔啱都好
大家拍拖 溝通係最重要
喂你有野睇唔過眼但又粒聲唔出
我問到出口你又直接唔覆
咁邊係想段關係好既態度?
就算我有缺點 至少為左段關係我想溝通我想改善
但條仆街係直接放棄 明明佢自己都有做得唔好既地方
但就將所有野推晒去我度 自己拍拍蘿友走左去
根本一個思想成熟少少既人都唔會咁撚自私
簡單講句 呢啲人走左都唔洗恨
起碼佢係同你坦白“已經無feel好耐但唔敢講 ”

Btw, 我果時又係一廂情願以為佢唔開心所以收埋自己,仲擔心佢係咪有depression. 而家諗起都好笑
我都有諗過,但係諗佢係咪抑鬱症
都幾仆街架喎 無feel就一早講啦
做男人做到佢咁
我仲好笑 佢消失左一個星期多啲
仲搵我問我 你還好嗎?
咁佢都問得出真係人無恥就天下無敵
"你還好嗎"真係 cls真係人無恥就天下無敵
你還好嗎"真係 cls真係人無恥就天下無敵
唔會啦,開完呢開post 先發現呢類仆街太多
遲下都唔知點再去拍拖 再去相信人
佢地覺得“唔清唔楚 無完結會更好“,係因為咁對佢地最好,唔駛處理,唔駛解釋,乾手淨腳
的確至少我呢一刻唔再相信男人講既野,講完就算,做到一個承諾就攞嚟打飛機,用嚟壓住我地,但當我地話佢得把口,又會話我地太敏感
我又唔會完全唔信,但我而家會用較長時間觀察一個人,同埋睇佢係我地出現問題時,佢點處理。
我覺得睇對方係關係處於低谷時對你嘅態度,睇到佢係一個咩人
我都係咁諗 未一齊前用多啲時間了解下呢個人先
一齊之後 睇佢嘈交個陣點處理
或者有時真係自己太交個心出黎
好多野無睇得咁心水清
Exactly 果時就係太早交哂個心出黎,結果搞到咁。可能因為之前未遇過渣男
今次就當一個教訓,上左一課啦。

絲打加油呀!
所以就話目前呢刻我信自己行得倒出嚟既,但要多d時間。
睇到呢個post 心口突然痛一痛
屌 我之前個女朋友都係咁
我撞曬板一齊前知道ex係個好好既男人,先決定一齊,頭一兩次嘈交亦會主動揾我解決。
但分手前佢archive咗我哋既合照先,之後先發展到分手。其實佢archive得已經知咩事,但我仲好傻咁信佢仲放我係心,最後搞到自己傷曬

夜麻麻一直mon住呢個post
好多同路人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞