男人冷暴力分手咩心態?

445 回覆
282 Like 18 Dislike
好仔都唔代表分手會處理得好
我ex都係好好 一齊前觀察左好耐
一齊之後嘈交亦都覺得佢係唔錯既人
點知
當時散所有朋友都覺得好出奇
因為佢地都覺得好stable
想講我自己都o哂咀
巴打試過冷暴力分手?
係⋯我係覺得佢人品最好先決定同佢一齊,當時仲有其他人追緊我,點知都係揀錯咗
係,我都冇諗過仲要個個劇情一樣

雖然過左兩年,我都放低左,但發現咁多同路人,一齊鬧下d仆街, 個心暢快好多因為兩年黎我都冇機會宣泄當年嘅情緒
唉……當上左一課啦,結婚果個揀番啱就得啦

加油呀
唉……原來真係要到分手果刻先知……
所以有啲野真係唔經歷過唔會知道
所有觀察了解仲不如經歷
唔知係咪單純自己唔想承認個事實
一開頭仲好傻咁覺得如果跨得過呢一關大家既感情會更加堅固
唉 其實對方根本唔係咁諗
正正係佢係我心目中係好男朋友既形像,所以佢中間就算做咗過份既事,我都選擇原諒佢,包容佢。

所以直到分手後,我都覺得佢係好人個方,我係錯個方
我果時都係咁諗,以為係考驗,點知係自己一廂情願
當我諗緊未來既同時,佢已經諗住離開

自己成個傻瓜咁,企成原地反省自己,亦都等緊佢。
我絲 個時比個ex冷暴力分手
持續咗成個月都係hea覆+ 可以完全2日都冇搵過我
就正如上面所講 呢段時間佢就係溝緊第2條友 但未成功
等你忍受唔到出聲講分手 到佢成功溝到 就即刻同你講分手個種 分完手過幾日仲提出話想做返朋友 佢冇撚野呀? 我問佢係咪有咗第2個 佢問我做咩會咁樣諗 係度扮唔認 我冇答佢 過多一排佢生日 個時我仲未del 佢fb ig個啲 見到有個女仔同佢講生日快樂 禁入去條女profile先知 個ex同我分手唔夠一個月就做咗人哋男朋友 先知被帽 個下完全係打沉咗我 覺得比人踩踏緊我自尊 係會頹廢一段時間 但係總會有一日振作好返哂 呢家個ex係咁想搵返我 我block7哂

總括男人冷暴力分手 都係逃避緊 想迫對方講分手/ 有被帽徵兆
我都係諗
覺得佢一直都對我好好 又好包容
係咁反思係咪自己做得唔好
所以先會搞到咁
人一感性就戇居
條仆街係咁想搵返我你,有咩講?約食飯?問你幾好嗎咁?
條仆街係咁搵番你,有咩講?約食飯?問你幾好嗎咁?
我都做左差唔多半年笑話先知自己係笑話
後來都有諗通左啲
有時有啲野唔會係單方面錯哂
一隻手掌係拍唔響
Exact7ly 同埋佢一直對我好好,所以發生呢件事時,我唔會向壞嘅方向諗
諗住係技術性調整
不過時間耐左個人就會清醒啲
我都係咁mon住呢個post...
真係好有同感好有共嗚
一段關係係失敗,兩個人都一定有問題,呢個我明
但我係getting over既時候,心底仲幫緊佢揾藉口諗返甜既回憶,所以好辛苦
一諗起以前開心既事就會覺得佢好好
所以應該諗多啲佢既衰野
問你幾好嗎 得閒約出黎見下面咁 前提係佢同個女朋友仲一齊緊 真係好犯賤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞