男人冷暴力分手咩心態?

445 回覆
282 Like 18 Dislike
以前被人咁對待過,佢唔覆msg 唔聽電話,人間蒸發(但有藍剔),我話擔心佢有咩事,都係唔覆
講一聲係咪咁難?有冇巴打試過咁,可唔可以講下你係咩心態?點解唔肯講聲?
有冇絲打都曾經俾人咁對待?
純粹係佢太廢,唔識處理就唔處理
想同你分手
但又唔想聽到你挽留既聲音
又唔知點可以好好地處理好黎好去咁分手
又怕面對你

應該係咁
係 思想幼稚既人就會咁
唔顧人感受 自我中心
樓主唔洗在意呢啲垃圾
唔想做衰人,迫你分手
我ex係隔個半日先覆一句,一直答無謂野,問佢係咪想分手,直接skip咗我

屌!男人老狗講句分手好難,搞到我最後好似小丑咁,為咗段關係諗左諗右,但其實你只係當場棟篤笑咁睇我一腳踏
然後就係自己朋友面前扮晒可憐話好大壓力乜乜乜
一樣我話分手直接覆我...就算
ex7ly,轉個頭同人講咩其實我拍到好大壓力,佢好幼稚,分開為大家好

屌,咪又係俾我知你其實識咗另一個
基本上呢啲廢物個個劇本都係咁
自己冷暴力先 搞到另一半擔心 心掛掛
但又唔肯同人溝通
然後轉頭就同人講另一半比好大壓力自己
講到光明正大 扮晒可憐
掩飾淡左/帽左另一半既事實
好多人都有咁樣試過
對方係毫無先兆咁樣?
之前無鬧過交?
我就係驚佢係咪驚我挽留所以唔敢開口,於是我同佢講:“你唔想繼續發展係ok 的,但唔該你講聲”
點知都係唔覆
就係之前冇先兆,先令我更彷徨,擔心係咪屋企or 工作發生咩大檸樂
咁就真係有d奇怪
本身你地一齊左幾耐?
無common friend可以搵到佢?
咁咪係lor! 浪費我時間等佢覆,又要左諗又諗又要擔心佢!哂人時間,又等我白擔心,正仆街
我係想俾d 時間佢,諗清楚點覆我,所以冇叫common frd搵佢。果時係諗兩個人嘅事,費事牽涉其他人
咁都幾難理解佢想點
呢D人真係好乞人憎
樓主你都幾為人設想
其實比空間佢都係好既
佢本身咁做都係想逃避下
不過依個時間你會最難受囉
個男人怕煩/想你自己死心
我之前個個都係
因為佢同一個女仔text好多 我地鬧咗交
之後咩都唔覆 冷暴力但又唔肯講分手
話比時間冷靜 但拖好耐都唔處理
搞到我好似傻婆咁係咁挽留
最後拖咗一排終於分手 佢堅持話同個女仔冇關係
話係我搞到佢好大壓力 又淡咗咁

之後一個月後佢同個個女仔一齊咗
俾完空間佢,最後都係消失,一走了之
不過而家已經放低左,雖然個過程好痛苦。如果佢肯講聲,就可以早d 放低

唔知呢d 人過左一排後,良心有冇痛?
可以同下條女講係比女飛

一個月前同你一樣
通常冷暴力分手應該係溝緊第二個又未成功,所以就唔同你講散住
加上佢本身就賤格同想扮好男人,唔想開聲做hurt人嗰個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞