男人冷暴力分手咩心態?

445 回覆
282 Like 18 Dislike
分就一定架喇
冷漠點都好過炒大鑊什至郁手郁腳啦你話係咪呀

利: A0毒撚
加油
有咩問題上黎再update下啦
其實講真大家都知咩事啦
不過都可以去試下挽留 吾好俾自己後悔
佢同你同間公司?或者揾佢食lunch?
就係垃圾一件 講得好聽唔想自己做傷害你嘅嘢 難聽就係自私懦弱無能 早撇早超生
咁其實可以msg打句 我地分手
然後唔覆

雖然就咁唔覆,過一兩星期都明你想點嘅,
不過會浪費對方一兩星期估你做乜
好同意
其實女人都會。。
我覺得,自己有錯當然要認錯要改,
而另一半嘅作用就係一個扶持角色,
幫助同陪伴對方進步。
兩個人起埋一齊就係要分擔大家嘅辛苦,
先可以令大家更安心一齊走落去。
如果唔係,
我自己一個行自己嘅路唔係仲輕鬆咩?
永遠只有一方面承受對方嘅牢騷同負能量,
咁都唔係一個好嘅戀愛關係。

或者應該多謝嗰啲人嘅冷暴力分手對待,
令自己唔需要再繼續糾纏落去。

同埋,以後再有工程撚追自己真係諗清楚先!
呢d賤男人真係要唱通街
可能因為上一次失戀條仔仲仆街
所以今次move on快左
無聯絡啦

事後諗返都覺得佢好垃圾, 自信低到極點, 直接啲講配唔起就係配唔起
明知自己配唔起, 唔去諗下點樣提升自己, 反而係用呢啲方式處理, 表面為你好唔想你再牽掛, 其實就係希望踩到你自尊, 想懲罰對方, 等自己自我感覺良好
一諗到呢到, 覺得廢到只識用情緒勒索嘅自卑垃圾死咗都唔抵可憐, 連同情都不屑俾出嚟
想分手但唔想做衰人
逼你頂唔順講分手先
就算你唔講都可以因為唔聯絡而自自然然咁散

利申:初戀男朋友就係咁對我
不能同意更多, 好多藉口自我中心到極點, 唔係唔識同世界溝通, 而係拒絕同世界溝通等你嚟配合佢, 到你去就佢, 就 remind 到佢自己有幾廢, 又自撚卑開始做埋啲情緒勒索, 踩你自尊彌補自己弱小心靈
你越就佢越偉大佢就越自卑越要踩你
不如死撚咗佢啦唔需要生存於人間, 咁就冇人 hurt 到佢, 又唔需要學同人相處
好多絲入嚟訴苦
有冇巴可以解釋下男仔心態
兩年後佢今日諗返,條仆街咁消失左其實係最好嘅結局,好過一齊左好耐先消失
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞