男人冷暴力分手咩心態?

445 回覆
282 Like 18 Dislike
呢個真 講到自己係無辜
我ex冷暴力完咪派左頂好綠嘅帽比我...
我都係想你搵我先啫。。。
下一句
佢:次次都我搵你,搵次你搵我唔得架?
女都係一樣,我ex就係咁
原本我都係不停咁自責無限輪迴,睇到呢個po,人生突然有返希望,原來唔係得我一個人有呢啲經歷。終於有po俾我講下
佢係我初戀,係app識咗一年幾,斷斷續續都有聯絡下
,之後就一齊咗。
第一次咩完之後第二朝,我已經feel到佢啲態度已經差差哋,咁我個朝嚟m,m痛,佢都唔係好理我。ok fine,係我衰唔帶止痛藥出街。
咁女仔嚟m緊係會多野諗,加上佢突然之間個態度變咗,就諗:佢係咪想𡁻完鬆呢?(最後當然個結局係咁啦)
之後個幾日佢wts都唔係好點覆我加搵我。
咁我以為佢返工忙啦,但佢又會長期online,又唔覆人。到有日我頂唔順,就發一發脾氣,話點解你唔搵我。然後佢話:你發撚完脾氣先好搵我。咁我之後都有同佢講sorry 可能我嚟m,個人會炆啲。佢話:呢個唔係藉口,我返工返到周身痛都未發,你發乜野。
咁我話我真係覺得你係𡁻完鬆喎。佢話:你有咁嘅諗法,我冇嘢好講。我好憎人唔信我(dllm 我夠好憎人呃9我)
隔咗幾日佢都冇搵過我,然後我問佢,你係咪仲嬲緊我呀?佢話:冇嬲,只係覺得好冇面,話我唔信佢。
之後我講,我以為你好嬲得好緊要,搞到我晚晚要喊完先瞓。佢話:你仲以為你係我女朋友呀~
我話:你係咪想分手呀?
之後。。。。佢就冇再搵過我,冷暴力我
我係ig不嬲都有set佢做密友,有幾日我不停係story暗罵佢,有一日突然間發現個list冇咗佢,佢block咗我ig。
之後我用133叫個frd打俾佢,問係咪𡁻完鬆呀,佢之後即刻cut線,我再用自己電話打,佢直接cut線。
之後我隔咗3日再問佢點解要del tg啲對話加block我ig(好撚小學雞),唔好再逃避我啦。
藍剔我,隔咗幾日block9埋我wts。
之後我就失戀,我用咗5個月嘅時間去放低呢條人渣。
原本都覺得可以去識下人,發展下。

突然之間,佢搵返我:我屋企嘅事已經處理好 之前對唔住
Dllm 你搵返我jm9
佢unblock返我wts,ig,我就問你搵返我係佢乜嘢?
佢即刻又block返我wts同ig
然後我用假ig出po 罵9佢,再add9埋佢,叫佢覆我。
佢無聊到檢舉我個po,之後ig話我無違反ig守則,重po返出嚟。
之後佢用tg搵我:我知我之前搞到你好傷心,sorry 。
我之後話,我唔係要sorry ,我要係解釋,點解你唔同我講分手,仲要消失埋!!!!!你認𡁻完鬆,我都冇咁嬲。

佢答我:曾經有一段時間我真係好愛你,但因為自己又好身邊又好屋企又好太多唔同既大小事我需要處理,令我喺好失意既時候選擇咗放棄呢段感情。因為我仲未調節到兩個人一齊行既生活,我唔識同人分享,更唔想要人同我分擔,我覺得自己可以處理到所有野,但最終只係失敗。。。。

我見到呢段嘢,我就覺得自己係咪永遠都要俾人優先拋棄。
啲frd同我講,如果係真愛,又點會放棄呢段感情。
仆街,講到我唔會同佢經歷呢個低潮,講到我好似唔會同人共患難,講到個責任好似係我錯咁。

仆街仔,我祝你將來都會遇到冷暴力。
呢家搞到我唔敢識男仔呀

Sorry for 1999逼你哋睇咁大篇文
我覺得係藉口
唔好比我批中佢溝唔到其他女又想搞野先搵你
究竟有咩方法對付依啲垃圾?
佢冷淡比佢更冷淡?
比佢更狠心?
我都覺得好仆街,令人左諗右諗, 唔知自己做錯咩令佢嬲左。連分手都唔識好好地講。
人間蒸發多數係連解釋都費事
另一半咁對你嘅話,
記得唔好犯賤搵佢,一定要二話不說分手
我男朋友都係咁
決定用冷暴力對返佢
留名學野 我都經歷緊
甘佢係真係好仆街
宜家都比人冷暴力緊
琴日先傾完話佢成日唔覆msg
道左歉 今日都係繼續唔覆
到底一個道歉可以維持幾耐
傾完都冇用應該都等分手
點樣好綠法
無 因為佢都吾在乎
你依家係?
咩情況呀你
metoo...
本身好地地 突然就被冷暴力...
無發生過任何野?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞