男人冷暴力分手咩心態?

445 回覆
282 Like 18 Dislike
其實講句分手真係咁難咩
成日話唔知

咁撚大個人仲逃避
一直唔敢面對要分手
而家見到咁多同路人
鼓氣勇氣想同佢講分手了
Diu 一樣囉 頂佢 俾我發現佢其實放唔低佢個ex囉 放唔低又搵我做咩 佢真係覺得我係低能咩都唔知咁
其實有冇男人可以出黎解釋下
真心想聽下你地諗乜

求pin
想知+1
分手前夕對方試過全日覆得幾句
唔睇我信息(冇藍剔),有見到佢在線中但唔覆我。
晏就搵佢到夜晚12點幾先覆
試過我全日忍住唔搵佢睇佢會唔會主動搵我
最後佢真係唔搵我。
冷暴力真係好難受 寧願佢直接同我講分手。
同樣遇過,係有嘈過交但之後正常溝通
突然對方就藍剔唔覆松,然後我繼續講野就block左我莫名奇妙
我男朋友都開始唔願意同我傾電話/ 唔覆wts
我係咪準備被分手⋯⋯⋯
都唔關男女事啦
哩個po都有啲爸打經歷過
做得出哩啲野既人咁自私
又點會拎時間出黎同你地解釋
同我之前一樣
賤男人話知佢死咩
I know that feel bro
試過 散左
以家經歷緊
睇到哩個post 就會諗返起自己
會默默
推 等啲仆街垃圾睇下頭幾個comment認清自己啲心態幾自私
睇左咁多case估唔到好多人都係咁

利申男,聽日就一年,宜家比女朋友冷暴力緊
咩都唔理,其實好明顯睇到佢淡左,但係死到唔肯講,今日佢返工已經成日冇搵過自己,諗住聽晚一周年直接同佢講,如果佢唔講分手就我講。

其實我諗緊會唔會太chur,可能佢真係想收埋下自己,定我應該過多幾日先問佢

見到好多絲打有咁嘅情況,其實巴打都會有,所以真係絕對明白,宜家好絕望。
係有一段時間定幾日先 如果係鬧交停幾日的話 我覺得係佢想冷靜吓先 諗吓點解決
但如果經常性或者有一段時間就擺明佢想分手
冷暴力不可怕
可怕嘅係你哋點解唔放過自己
明知對方咁仆街就止蝕離場
唔好同自己過唔去啦

Btw 首歌好中

https://youtu.be/8wB0S5nZMJw
明明係對方自私先,點解個問題變咗係我哋到
真係一模一樣。。約咗見,但個感覺好麻目
試過
唔識開口又唔想做醜人
前度就係咁,打俾佢唔聽話聽唔到,

佢起身翻工同我講,收工講左聲就冇咩聲氣,

訓左又冇講,最後話佢好遲覆,

佢就話我地唔夾,不如分手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞