男人冷暴力分手咩心態?

445 回覆
282 Like 18 Dislike
我突然好感激之前個ex明明白白咁講分手
啱啊絲打 最緊要要識珍惜自己
我呢啲過左兩年再望返轉頭先知自己幾蠢
係浪費晒自己寶貴既時間
我都係 再上一個起碼講清楚 唔比任何希望你
但今次真係 仆街死啦賤男!!!
可能我同佢都只係3個幾月貨仔,
你同個衰人一齊左幾耐?
咁就好 你值得擁有更好既人架
大家共勉之
ex都叫有講既:我已經好攰,想一個人多d
但一諗到佢識咗另一個,逃避冷暴力對我,啖氣吞唔落
我都有咁諗過
我當時都係覺得佢冷靜完會番黎,都唔知點解會有咁嘅錯覺
睇個post太有共鳴啦 我都開左個post係一樣既經歷
垃圾黎架
我都係,過左一年半,諗番先睇清所有野

你個ex 仲係你背後笑你on9, 仆街程度仲高過我果個
希望佢地全部有報應,一樣受到冷暴力分手
+1宜家我好自卑,覺得自己做得好差,唔係一個好女朋友,一直諗自己點解唔做好d,等等
我都一樣 完完全全就係如果想分手講一句就得呢句說話
結果條仆街咪又係視而不見
其實佢明知你係度等係度糾纏係好痛苦
但因為佢自我中心 要佢做醜人佢就不了
寧願有咩苦你受晒 佢自己開心 扮到好人個角色最緊要
呢啲垃圾個心態就係咁自撚私
明明係曾經愛過既人
但到最後見到對方咁痛苦
照塞多幾舊屎比對方食都得 但總之唔好要我唔好受
我都係,再上果個都分開果刻都對我好好, 大家係好黎好去。佢遲d 結婚我都好為佢開心

我覺得,大家有自由選擇,分手真係冇所謂,但對你付出過真心嘅人,你要對對方尊重和負責任。唔識好好講分手,唔好拍拖累人
4年感情
我曾經都諗點解佢可以咁衰
不斷自責係咪自己做左d咩所以佢咁
但而家諗通哂係因為佢仆街
岀面大把仔仔
自己又唔差
所以我已經走左岀黎
對方係要分嘅,做幾完美嘅女朋友都好都避唔過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞