[大腸7-0 Undefeated] NBA 2019-20 復賽討論區 (5)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike

FA來講, 首選太陽
PB簡直係垃圾中嘅垃圾
我覺得雷個戰術會比箭無限換防食住
Adams打小球好輸蝕 速度跟唔上
Gallo對位係大鎖9fing頓 應該都冇淡好食

防守方面 睇Dort今日個傷嚴唔嚴重 po靠佢守住harden

估箭6場內搞掂
咁耐以黎雷都冇試過係fa簽到球星
最出名果啲已經係養老butler, fisher 同而家既noel
箭無wb 喎 就算好返都未必有態
Wb係拉開登登包夾用,暫時eg都頂到

Okc個陣夾登登之後就無第三個單防勁既守EG,理論上對火箭影響唔大
有話過playoffs出唔返咩好似話係playoffs之前會再evaluate
只係假設wb抖多輪,如果首輪戰況樂觀,wb應該會係last1-2場先出,例如head到2:0,3:1左右
學塊出30m簽Millsap咁囉,SGA+DDR+鼓佬三巨頭
係打小球就會出多啲Noel/Bazley
唔會無得打
嫌個底唔夠逼咩
箭迷普遍唔睇好火箭會贏個個都覺得打唔贏雷
當你做咗n年火箭fans

學以前大陸hupu話頭,食得太多救心丸,已經無感
抖左成個禮拜打馬刺打到舊屎咁
再抖多一個禮拜 無時間比佢操返起 預佢得五至七成功力
Wb唔算係拉空間啦,射波咁廢

準確啲講應該係,登登畀人夾之後傳波,箭就會有短暫四打三嘅機會
呢個時候以wb嘅爆發力,佢嘅鏟底或者切傳就好啱使,EG就睇佢三分點啦
鹿真係呢7場都唔知打緊乜
成班打散手波咁
咁要睇雷可唔可以控住個節奏打陣地
有CP3係度控場應該唔會咁易俾箭帶住不停跑
不動河山例牌playoff自爆
由harden轉咗去火箭已經做緊箭迷講真上兩季playoffs真係勇士太勁其他隊基本上火箭都贏到
27-0個次衰自己添
有波縮或者入到三四粒分分鐘攞咗冠軍
如果係過半場就包夾登登嘅話 我覺得Wb嘅作用大過EG EG啲三分太唔穩定 龜雖然廢 但四打三Wb都應該大機會把握到
比人屌都要講

25狗真係賤種黎,人地三連星都要仆過去痴冠仲要唔認
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞