[大腸7-0 Undefeated] NBA 2019-20 復賽討論區 (5)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
梗係啦,啲守得嘅全部冇嚟
烈日當空啦,應該差唔多到playin
都係繼續大腸專區
green呢d真係完全靠體系
13號呢度應該好熱鬧
一日之內就知龍與鳳
最大獲係佢真係以為自己超級巨星三巨頭leader 咁
勇真係縱壞晒佢
搞到佢三分又冇咗,常規賽Hea打,仲要成日串柒柒
再下個就黑日危機
叫大腸7-1 都仍然可以係腸區
狐假虎威 宜家係咪仲要當正自己名宿咁
依家腸迷=夏日之日
最接近真係paul allen肯重科水嗰季
可惜管理層簽返嚟嗰堆真係嘔血
雖敗猶榮
Barkley 冇串錯佢
拎兩千幾萬人工Triple Single 仲好意思扮大佬
佢早幾年好彩 勇士啲戰術有唔少設計左比佢發動
自己身邊有兩個世界級射手 點傳都有
加上防守係有料 先有佢今時今日可以拎大約喺度串串共
點知呢 KD一嚟就自尊心作祟 但係又放軟手腳
搞到而家高不成低不就
自己作賤 仲要唔俾人鬧佢
真,去到依個位其實7-1都收貨,我本身預期係3-5已經接受
又話全勝
開始驚
16 Final G7重靠佢救場
今時今日上年畀到貨話唔定重有得同速龍打吓
真心唔太掂喎,差一場先至來驚
分析下

我諗最尾嗰場拓冇乜可能輸
始終同網實力相差過大
阿信拎埋呢場就基本上坐穩第八
班柒頭一定博命
所以應該十拿九穩

而大腸都大機會贏到
畢竟今日Mavs打得太激烈 剩返一場都playoff
加上今日輸咗就改變唔到第一輪要面對大飛嘅命運
最後一場應該都會rest一兩個主力
而且之前腸已經打過一次全陣Mavs,都係贏,所以應該ok

至於熊嚟講
參考返今日打巫 喺Giannis 10分鐘就俾人eject
中間頓 Bledsoe DiVin 都冇上場嘅情況下
照樣贏10幾分
如果下場想比上面求其一個操下狀態嘅
九成都輸
就算全部2nd 3rd
鹿都好大機會贏

以拓贏為前提嘅話 馬刺只有一種可能性可以晉級
就係自己贏 熊同腸輸
參考返最後一場係打Jazz
唔係冇可能贏嘅
但係就算贏咗都要睇其他隊伍嘅面色
有可能 甚至唔使太驚添
詳情參考返我上面講咗嗰啲
結論:可以睇拓腸打play in
14-15 15-16呢兩年係做到嘢嘅
係自從KD入咗嚟之後
勇士打少咗好多Green key 波同埋pick and roll嘅戰術
自己開始地位大減之外 又唔努力練返三分 又開始對贏輸唔再執着 最大獲係心態開始膨脹
除咗宇宙勇令到佢太過放鬆之外 佢自己開始懶同埋臭串都係問題
最緊要大腸唔好臨門腳仔軟
以佢哋本身嘅實力係可以打得贏Mavs嘅
都係睇佢哋自己多
囂張左?
本身既實力係可以打敗Mavs
bubble入面已經贏過一場
仲要隻牛用埋黑哨都輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞