[大腸7-0 Undefeated] NBA 2019-20 復賽討論區 (5)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
打籃球最重要係咩?
冇個波點打
你就答我一個問題啦屌
佢無球跑動意識強度出手速率(仲有身高)個D手感邊樣好唔過會然
係,curry身高臂展應該贏lillard,防守有着數
同埋curry都叫攞過偷波王
今年手感傷出之前係有打幾多無球
只不過戰術成功執行失敗,班新仔唔識入波...
始終覺得會員係有波係手勁好多果種球員,佢無球功夫係有但係比唔上比個波佢舞咁好。

諗諗下好似唔正常果個係手感,屌你點解打1號位要無球都勁
有KD贏一半
佢個種無球係SG打法黎架
Lillard近年真係追手感追得好貼
前年Nurkic未傷拓係西岸前列,基本上係衰防守,但呢樣係先天缺陷嚟,後衛太矮+冇好嘅側翼
好老實講
on ball off ball,curry兩樣都係勁過會然
就算拎返星散前會然c&s數據比,佢都係差curry一截
講真你無球勁過有球唔係好事
係代表你控波/傳波是但一到出事
klay如果有艾榮既技術,佢價值係咪大過依家先,但佢就變左(有波係手好d)既球員
你係咪想抽wb水呀
咁又唔好咁講,moe 同 aminu 係trail blazer 防守功臣黎架
無左佢兩個,我當nurkic 無傷,我都估會跌到西岸尾四
moe 同 aminu 係"差"既側翼原因係佢地進攻屎得黎又貴
但拓荒個薪金到依家都搞唔好啦,係咁亂既情況,有兩個補到拓荒需要既野幾好,但注定champ唔到,lillard比holiday完爆,邊個企到出黎?
但攻守都得既側翼,點會平?
巴頓都1xm啦,otto 2x添
算係幫到手啦佢兩個,係未到完美姐
Jeff green依d 平野,拓荒無份架啦,今年有melo都算汁到
咁講真拓個體系成日要會然key ball自己表演
進攻模式比較單調,off ball冇咁好都正常
講到尾,其實只係差個3D側翼拉開空間,自主進攻同分波都唔一定好需要,所以Aminu我覺得又唔算太差,當然貴係真嘅
今年復賽之後,Trent啲三分畀到貨成隊波已經唔同,不過又係後衛身型
補充返,執到melo真係好彩啦,有三分有低位單打,希望佢減咗磅防守都敏捷返啲
同大發當年個SF位一樣講到口臭都唔會有咁款
重點係隊友實力唔同,咖哩今年搭g league咪一樣打唔到無球
呢樣隊咩友實力啊又
紅撚個D去到邊隊都咁打啦
講無球跑動意識強度出手速率呢D已經決定左同一個PLAY你俾兩個打都唔會打到同一個效果啦
今年手感傷出之前係有打幾多無球
只不過戰術成功執行失敗,班新仔唔識入波...
始終覺得會員係有波係手勁好多果種球員,佢無球功夫係有但係比唔上比個波佢舞咁好。

諗諗下好似唔正常果個係手感,屌你點解打1號位要無球都勁
講真你無球勁過有球唔係好事
係代表你控波/傳波是但一到出事
klay如果有艾榮既技術,佢價值係咪大過依家先,但佢就變左(有波係手好d)既球員

佢會變咗一位非常偉大既球星
Lillard近年真係追手感追得好貼
前年Nurkic未傷拓係西岸前列,基本上係衰防守,但呢樣係先天缺陷嚟,後衛太矮+冇好嘅側翼
咁又唔好咁講,moe 同 aminu 係trail blazer 防守功臣黎架
無左佢兩個,我當nurkic 無傷,我都估會跌到西岸尾四
moe 同 aminu 係"差"既側翼原因係佢地進攻屎得黎又貴
但拓荒個薪金到依家都搞唔好啦,係咁亂既情況,有兩個補到拓荒需要既野幾好,但注定champ唔到,lillard比holiday完爆,邊個企到出黎?
但攻守都得既側翼,點會平?
巴頓都1xm啦,otto 2x添
算係幫到手啦佢兩個,係未到完美姐
Jeff green依d 平野,拓荒無份架啦,今年有melo都算汁到
講到尾,其實只係差個3D側翼拉開空間,自主進攻同分波都唔一定好需要,所以Aminu我覺得又唔算太差,當然貴係真嘅
今年復賽之後,Trent啲三分畀到貨成隊波已經唔同,不過又係後衛身型
同大飛當年個SF位一樣講到口臭都唔會有咁款
其實咪姐係3 guard陣

空間實得㗎,但防守真係食晒屎

有時都幾羨慕啲熱門簽人平到X咁

jeff green waiters
Curry = god tier
基本上冇一個pg打得好過curry 架啦
你個問題一開始係講會員打唔到無球,人地未講俾你聽佢係打到
你又拎curry同會員比做乜
唔係佢講

佢係反駁curry 係G leauge 無可能打唔到無球
係呀,我就係想講防守食晒屎
上面有人貼咗圖,復賽後拓進攻效率第一,防守效率幾乎包尾
佢之前堆F個個都守得下係冇三分
家陣好似變左相反
全面強化版pippin
所以勇士個體系係可以最大化佢同追夢條垃圾嘅價值
其實有犧牲嗰個好多時都係Curry
Btw下次900左右討論就下個副標題
我都唔知改咩好 唔可以成日咁偏心大腸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞