[大腸7-0 Undefeated] NBA 2019-20 復賽討論區 (5)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
話curry可以容錯率高係因為隊波係勇士所以dame唔得
掉翻轉問如果dame有勇士呢班隊友佢駛唔駛好似依家咁打先
根本就係隊波要靠佢所以佢先要用呢種high risk high return既方法,你入到long 3人地咪要半場逼你,隊友咪多d機會
而事實係佢又真係大部份時間都入
開玩笑, 講到佢好似逼住要咁打
打廢隊又係咁打打勁隊又係咁打, 根本佢打法就係咁
未bubble之前隊波傷到仆街
Melo同Gary Trent Jr.都無人估到會打起
唔係疫情拖到啲傷兵返根本唔會喺playoffs conversation
咁嘅情況之下嘅目標唔係入playoffs唔通champ咩ching
成隊波cj傷埋得5條友見得人,目標唔係入playoff 唔通拎冠?
我都係覆返果句打法係咁,又入又carry到隊波

每年都入到PLAYOFF然後都係冇冠軍相, 上上年仲要被PELICAN SWEEP
咁你真係無睇過星散前嘅拓柒
冇冠軍相係隊波問題定佢自己問題大啲先?
你一開頭係問緊dame個人
咁作為當家球星係咪應該要做好自己先
如果自己冇問題既話咁緊係可以話隊波啦
而家係自己同隊波都有問題

咁係惟一可以調整既情況下, 咁緊係叫佢改下打法啦
我係印象中佢不嬲都係咁打, 如果我錯左咁我收收水
Cj傷埋成隊波得5個人用得
連續兩場chur夠50+,想知可以點改
同意
你點知佢勁唔過癲狗
觀乎其他有冠軍相嘅球隊,好多時都係有2-3個top 10球星加盟
而拓柒呢啲小城市off season係直頭連rumors都無
你話Dame打法有問題,事實係this is the best they can have
一個聯盟top 10球星年年帶隊入playoffs甚至西決
作為小城市嘅球迷,心足啦
明你例子,但用錯例子
MVP steph個offensive load同usage rate都癲過lillard
講唔合理,curry啲選擇仲唔合理
何況curry仲要極好的off ball movement
有好多野都係dame能力上無練的,至少off ball都幾麻麻
入60分 + 100% 命中率
你FOCUS係佢準果陣, 我FOCUS係如果佢唔準果陣
如果佢準既話佢一開波係自己場拋過去都得TIM, 如果入既話係吹佢唔漲
但如果唔準果陣仲用係唔係一個合理既出手選擇
咁咪問你可以點改
你又岩既
嘛話叫佢將D出手選擇合理D
100%命中率仲駛唔駛入到60先贏
1中1 都係100%命中率
會員起碼要20中20
9-1會唔會過癮啲
有得睇多一場精彩既比賽
你睇吓Dame俾鵝sweep之前同而家對比
就知佢破包夾 long3 同分波好咗幾多
我地輸一場就無play in/playoff了
why not 26-求其
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞