手動剃鬚用吉列定舒適?

359 回覆
6 Like 18 Dislike
識玩的買埋soap同brush

Keep住 45度角最安全
本來係覺得五刀食水太深想擺脫,點知跳左落另一個更深的坑
連酒店即棄式都可以駕御得到咁撚勁? 咁應該徒手都可以脫毛...
我冇你咁多心機講求技術, 剃雙腿面積好大, 又要灣下腰咁, 都幾攰下

我試過用酒店嗰啲, 嗰次係突然發現冇帶又要急用, 搞咗我成大半個鐘, 之後隻腳鞋過砂紙, 效果得正常 5% 一路用一路鬧
以前試過去 friend 屋企沖涼, 見到有剃鬚膏, 個 friend 叫我試下用話冇咁傷皮膚
但我用咗覺得個效果同我用泡泡搽落腳冇分別, 如果用膏嘅話反而有啲難茶, 而且一次可能用咗半支 覺得會好貴, 所以廢事用
其實係要放慢
不過你剃咁大面積又急又真係好難慢一慢就即係要更多時間

我估應該無男人D鬚咁粗咁硬,應該易剃少少掛?
都唔係架睇個人髮質
慢慢剃唔係唔得, 但咁大範圍慢慢搞完會腳軟
細個未見識過五刀片, 用埋啲垃圾女人三刀片, 剃唔淨之餘成撚日剃損流血 自從用咗男人五刀片, 未試過再整損 快靚正 之前見到好似有六刀片, 想試
會不停試唔同soap
同埋醒起細個第一次剃刀, 唔知要落水, 頭十次都係乾剃, 剃完去海灘游水, 痛到 hi hi
睇字都覺得痛
Ching玩左幾耐wet shave?
剃完已經覺得赤赤痛, 心諗點解啲人可以成日剃唔怕痛嘅?

跟住一落鹹水....

我屌!!!!!!!!!!!!!!!!
咁五層刀又真係有佢價值
只要無倒生問題就得

唔怪得成日都話有女仔攞男朋友D剃刀黎剃毛
之前我上Iherb search DE razor 係分類左落去女性產品
用Gillette 5層刀用左好耐
上年開始改用Double Blade
但就只係買左刀架同刀片,未買晒成set野
我怕我會泥足深陷
我早幾個月開始玩
一口氣係Amazon訂晒成set
Soap 40蚊hkd
Brush 平平地50蚊hkd有兩個
iherb好似唔係好多DE razor
得一把百幾銀19野
要搵上 amazon 又多又平過香港間張良記好多
我當初轉用男人剃刀就係買剃刀嗰陣見女人款貴過男人款, 諗住係咪有咩特別保護設計 for 女人, 但揸住兩者對比, 個設計其實係冇分別, 只係顏色唔同。男人嗰啲反而仲多款, 仲多 function
後來我個 ex 見到我係用男人剃刀佢好詫異 我同佢講你唔好用錯我把刀
扮乜撚
你明明就有條賓州仔
我都係上amazon
平同貴嘅safety razor有咩分別
利申個柄同刀片都用緊feather
D marketing就係咁仆街
所以我就唔gur,直頭唔用cartridge razor

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞