筆試應該要加入背頭文字D電影對白既題目

528 回覆
486 Like 11 Dislike
數學題
已知夏樹過夜價錢為$30000,設客人每月抽取四日光顧,而夏樹每年將自己賺的數目20%做家用給家人,問四年後夏樹能有多少錢?
做咩最有前途

揸車同洗車
請解釋牛奶對車手的好處。(2分)

嘔奶
拓海問啊木 咁多人你得唔得啊嘅時候
啊木答左咩
文太改完架86修好之後,佢行咗幾多轉秋名山示範俾拓海睇?
啊木答左咩

我會博命
文太改完架86修好之後,佢行咗幾多轉秋名山示範俾拓海睇?

啊木答左咩

放心 我會博命㗎
中里毅以甚麼方法封路?阿木得知後表示要如何阻止他封路的行為? (8分)
數學題
已知夏樹過夜價錢為$30000,設客人每月抽取四日光顧,而夏樹每年將自己賺的數目20%做家用給家人,問四年後夏樹能有多少錢?

144萬一年
144*0.8=115.2(除扣家用)
4年後就有115.2*4=460.8萬用
Section A @10分

中里毅苦練改掉壞習慣期間,被什麼技術超車?

啊木以什麼為理由要求盡快與中里毅以爆裂嘅高速~旋動?

啊木有否偷跑?如有數到多少開車?

啊木再次挑戰時,質疑對方以什麼方法霸佔道路?

Section B@25分

開始前中里毅說了一句刺激啊木?啊木的回應是?你認為啊木出現低級失誤是因爲中里毅在比賽前以口技影響了世界冠軍的專業判斷嗎?試解釋

由啊木出發直至出現失誤,試回帶中里毅同涼介係車箱中嘅對話。
換左落埸賽車引擎嘅ae86,要去到幾多轉以上先發揮到出黎? (3分)

a. 8000
b. 9000
c. 10000
d. 11000

承上題,要留意啲乜?(5分)

D
新既轉數錶
中里毅以甚麼方法封路?阿木得知後表示要如何阻止他封路的行為? (8分)

用walkie 最後呀木揸左爸爸架戰車
電影中第一句對白是什麼?(10分題)
我個名係電影頭文字d中邊位演員講
唔識抵死題:夏樹係雞定係ptgf? 試加以說明

成個post最難答應該係呢條

但夏樹叫佢啲客做雞蟲/嫖客👉👈
仲話要公開佢個樣

所以應該係雞>PTGF
戴頭巾代表d咩?

Gay

京一唔會輸俾同一個人幾多次?
京一唔會輸俾同一個人幾多次?

Twice
00後識系咩

屌你老母5p mk 捐返入老母個西入面啦
拓海佢對改車有興趣涼介同佢講解左啲咩 (20)分
電影中第一句對白是什麼?(10分題)

一年前!
高級題:(不准偷睇)

拓海比人串架車係用黎送豆腐唔係賽車之後
點樣回應? 對方又有咩反應?

(15分)

唔見你撞山架車既?
試解釋為何文泰認為托海不會輸?而最關鍵決勝負位又是哪裡?(6分)
阿木老豆唔係俾佢拎錢,阿木提醒佢老豆?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞