筆試應該要加入背頭文字D電影對白既題目

528 回覆
486 Like 11 Dislike
進階題
1. 茂木夏樹所就讀之班級為何?
2. 文太曾誤認拓海為誰?
3. 根據對白,電影中的年份最有可能為何年?
4. 秋明山上之廟宇敬拜哪位神明?
5. 拓海分別以甚麼技巧超越中里毅?

有冇人挑戰

唔識3

5 慣性漂移

如果只用戲計
1. 2B班
2. 佢走左佬既老婆
3. 呢題要分析好多野 首先係對白 當86爆偈時京一2個話89都出左 但事實係無ae89 所以當係ae91 而ae91係1987年 但戲中主要車輛 bnr32尾期係94年 E3係95年 所以最少都95打後
4. 觀音
5. 第一次慣性飄移 第二次坑渠過灣

求評分

MC題

飲奶對車手有什麼幫助?(1分)
A 加速
B 明目
C 大隻
D 防止嘔吐

拓海飲奶當天,夏樹條底褲咩色?(1分)
A 黑色
B 白色
C 黑色卡其
D 沒有穿著

阿木車隊的名字? (1分)
A 屎必star
B 帝王隊
C 300蚊隊
D PTGF隊

---短答題 容易---

拓海嘔吐後稱呼阿木是什麼?(1分)

夏樹過一夜要多少錢?(1分)

阿木如果不叫阿木,會叫什麼?(1分)

---短答題 困難---

夏樹泳衣的顏色?(2分)

陳冠豨跟Fishman見面時,贏了多少座山的比賽?(2分)

阿木在油站要問他爸爸拿多少錢?(2分)

---長答題---

試指出並解釋文太賣豆腐的原因 (4分)

試寫出拓海吃芝士蛋糕時的表情和位置 (4分)

試寫出阿木在油站跟拓海打鬥時使用的工具 (4分)

請分析阿木說出「神以前都係人,但佢做到人做唔到既野,所以佢就係神」的含義(10分)

25/30 5**

22/30 5*

20/30 拎u 唔好話自己睇過

B
B
A
粉腸
3萬
廢柴
藍色加白色
1,000,000円
當年選擇左結婚
露台,唏噓
唔記得。。。。
佢想表達一年後嘅自己,就係神

請評分
文太在拓海拒絕自己小販聯會聚餐的邀請後如何 責罵拓海?(2分)

冇人理我

答左啦

眼殘
MC題

A 加速
B 明目
C 大隻
D 防止嘔吐

A 黑色
B 白色
C 黑色卡其
D 沒有穿著

A 屎必star
B 帝王隊
C 300蚊隊
D PTGF隊

---長答題---

請分析阿木說出「神以前都係人,但佢做到人做唔到既野,所以佢就係神」的含義(10分)

25/30 5**

22/30 5*

B
B
A
粉腸
3萬
廢柴
藍色加白色
1,000,000円
當年選擇左結婚
露台,唏噓
唔記得。。。。

請評分

幫你答尾二 係咪掃把
聆聽題:油站收銀機密碼有幾多個位?
MC題

A 加速
B 明目
C 大隻
D 防止嘔吐

A 黑色
B 白色
C 黑色卡其
D 沒有穿著

A 屎必star
B 帝王隊
C 300蚊隊
D PTGF隊

---長答題---

25/30 5**

22/30 5*

B
B
A
粉腸
3萬
廢柴
藍色加白色
1,000,000円
當年選擇左結婚
露台,唏噓
唔記得。。。。

請評分

幫你答尾二 係咪掃把

含義係 但神都會做人做既野 想同佢條女開房 但撞到夏樹
拓海:你講咩呀!!?

阿木講咗啲咩? (2分)
試用慣性同力量轉移解釋車中放一杯水會生什麼現象。
經濟題
請指出"30000蚊過夜"中"30000蚊"所指的貨幣,並按當時匯率換算成港幣。

MC題

A 加速
B 明目
C 大隻
D 防止嘔吐

A 黑色
B 白色
C 黑色卡其
D 沒有穿著

A 屎必star
B 帝王隊
C 300蚊隊
D PTGF隊

---長答題---

25/30 5**

22/30 5*

B
B
A
粉腸
3萬
廢柴
藍色加白色
1,000,000円
當年選擇左結婚
露台,唏噓
唔記得。。。。

請評分

幫你答尾二 係咪掃把

含義係 但神都會做人做既野 想同佢條女開房 但撞到夏樹

承上題,呀木見副夏樹後第一句對白係咩?
經濟題
請指出"30000蚊過夜"中"30000蚊"所指的貨幣,並按當時匯率換算成港幣。

[img]https://na.cx/i/8wKuDKM.jpg[/img

好笑喎
幼稚園題:
拓海所工作的油站的天花有多少盞燈?
以及是甚麼形狀?(5分)
幼稚園題:

5分全攞 18盞 正方形
幼稚園題:

5分全攞 18盞 正方形

試講述我對speedstar既重要性
oral題
請正確唸出車隊"SpeedStar"

0分重作

池谷搞到拓海跟埋一齊飛車,最大問題係自己炒埋,為左溝女搞到拓海要同兩條女飛碓冰
send比運輸署
三萬蚊過夜係咩貨幣?
A) 港幣
B) 台幣
C) 日元
D) 美金
oral題
請正確唸出車隊"SpeedStar"

是必 star
中里毅和高橋涼介加埋贏左幾多站?
中里毅和高橋涼介加埋贏左幾多站?

6個?
倫理題:如果我老母知道我老豆尋晚去咗夜總會,你估會點呢?
阿木 第一次見到中里毅和高橋涼介 為何想"番屋企" ? 試述之
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞