筆試應該要加入背頭文字D電影對白既題目

528 回覆
486 Like 11 Dislike
Section A @10分

中里毅苦練改掉壞習慣期間,被什麼技術超車?

啊木以什麼為理由要求盡快與中里毅以爆裂嘅高速~旋動?

啊木有否偷跑?如有數到多少開車?

啊木再次挑戰時,質疑對方以什麼方法霸佔道路?

Section B@25分

開始前中里毅說了一句刺激啊木?啊木的回應是?你認為啊木出現低級失誤是因爲中里毅在比賽前以口技影響了世界冠軍的專業判斷嗎?試解釋

由啊木出發直至出現失誤,試回帶中里毅同涼介係車箱中嘅對話。

慣性漂移
車助手落山
有 3
Walkie
請列出漂移的步驟 (5分)

入灣既時候唔好太慢。。。
然後粉呔。。。嗯~

睇到粉呔呢到笑撚到噴飯

粉呔

屌 粉呔
電影中第一句對白是什麼?(10分題)

一年前!

京一唔會輸俾同一個人幾多次?

Twice

點解後段比賽時涼介會突然墜後? (2分)
唔識抵死題 : 壓力黎自邊到?

車軑
京一件皮褸背面印左咩字

秩序
呀木第一次見到中里毅架車時說:拿 ........?(10分)

一年前!

高橋涼介
拓海佢對改車有興趣涼介同佢講解左啲咩 (20)分

引擎 turbo 入氣量 放氣嘩佬 底吧 頂吧
呀木第一次見到中里毅架車時說:拿 ........?(10分)

人地呢啲就叫做車喇 又大包圍又合金軨 嘩呢架車買左幾錢?

人地呢啲就叫做車喇 又大包圍又合金軨 嘩呢架車買左幾錢?

老豆送既,唔使錢

因為鐘意後入多d, 係前面比人頂住無隱 (非gay)
連登好多痴線佬

因為鐘意後入多d, 係前面比人頂住無隱 (非gay)

學托海走法囉
女性專用區共有多少名女士在觀看賽車?(10分)

乳鴿黎

呢啲係 戰術
睇左咁多年戲 係唯獨頭D呢套乜都背到出黎
阿木老豆點說服阿木唔好買GTR (8分)
試講述若果阿木老豆買左架GTR比阿木既後果(5分)
阿木老豆點說服阿木唔好買GTR (8分)
試講述若果阿木老豆買左架GTR比阿木既後果(5分)

Benz加隻撈
揸gtr阿木死左了
咁多年黎,阿木老豆一共比左幾多錢阿木?(5分)

唔計養你個班
一共借左八百六十三萬五千
什麼車的型號如何改裝都是一樣性能? (5分)

快極又係86?

一年前!

高橋涼介

幾時同我走返轉
藤原拓海第一句對白係咩?(5分)
藤原拓海送完豆腐幾點翻到屋企?(10分)
藤原拓海第一次出場首歌係咩?(15分)
茂木夏樹為什麼不能跟同學去看電影?(5分)
藤原拓海原打算借進的車去約會?(2.5分)
𠄘上題,他為何能駕駛AE86去約會?(2.5分)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞