筆試應該要加入背頭文字D電影對白既題目

528 回覆
486 Like 11 Dislike
我再重申一次夏樹個價並唔係三萬

之前已經有巴打出邏輯文解釋過

「阿木係講緊間酒店既價錢,除非阿木叫過夏樹否則佢根本唔會知夏樹收幾多。阿木當時帶條女去酒店門口,向條女介紹過間酒店係爆房聖地,咁阿木一定係對間酒店有認識先可以向人介紹得咁詳細。

所以我認為阿木掌握既資訊應該係酒店過夜收費既資訊而唔係夏樹個人收費既資訊,如果係咁,阿木一早就知夏樹係雞亦都幫襯過,而阿木亦都唔洗等到個一刻先咁驚訝然後同拓海講」(落雨露巴打, 09/2016, 舊登)

由以上資料推斷,夏樹過夜價是為未知數,並假定為x

「阿木係講緊間酒店既價錢,除非阿木叫過夏樹否則佢根本唔會知夏樹收幾多。阿木當時帶條女去酒店門口,向條女介紹過間酒店係爆房聖地,咁阿木一定係對間酒店有認識先可以向人介紹得咁詳細。

所以我認為阿木掌握既資訊應該係酒店過夜收費既資訊而唔係夏樹個人收費既資訊,如果係咁,阿木一早就知夏樹係雞亦都幫襯過,而阿木亦都唔洗等到個一刻先咁驚訝然後同拓海講」(落雨露巴打, 09/2016, 舊登)

某程度上拓海係帽緊

某程度上拓海係帽緊

條女做雞都仲某程度?

擺撚到明係帽緊啦
文太在最後偷聽拓海和誰傾電話說了什麼和做了什麼決定(10)分
文太最後做了一個什麼動作,這個動作有什麼意思(10)分

某程度上拓海係帽緊

條女做雞都仲某程度?

擺撚到明係帽緊啦

但係呀木點知佢條女3萬先
阿木在油站搵老豆時比托海誤以為在做什麼?

某程度上拓海係帽緊

條女做雞都仲某程度?

擺撚到明係帽緊啦

但係呀木點知佢條女3萬先

其實你係咪想講阿木做左佢老襟?
呀木爆房前食左d咩
呀木爆房前食左d咩

懷石料理
阿木在油站搵老豆時比托海誤以為在做什麼?

甲由
呀木爆房前食左d咩

懷石料理

承上題,呀美對該餐懷石料理既評價如何?
呀木爆房前食左d咩

懷石料理

承上題,呀美對該餐懷石料理既評價如何?

幾好啊
車手應該要有咩?
A.車
B.技術
C.眼
D.以上皆非

🔥
阿木鬧夏樹既名句:三萬蚊 過夜
有另一個棄用版本 試填充
三萬蚊, _ _ _ _ _ _

你條女雞黎架

錯 要睇制作特輯先會知
車手應該要有咩?
A.車
B.技術
C.眼
D.以上皆非

🔥

電影中第一句對白是什麼?(10分題)

幾時先肯同我跑轉?
藤原拓海第一句對白係咩?(5分)
藤原拓海送完豆腐幾點翻到屋企?(10分)
藤原拓海第一次出場首歌係咩?(15分)
茂木夏樹為什麼不能跟同學去看電影?(5分)
藤原拓海原打算借進的車去約會?(2.5分)
𠄘上題,他為何能駕駛AE86去約會?(2.5分)

無人挑戰?

你地唔係唔識啊話
唔聽人講揸得太快炒落山個果係咩??

果架
A.GTR
B.RX7(FC)
C.AE86
D.EVO
E.大眾牌電單車

果架
A.GTR
B.RX7(FC)
C.AE86
D.EVO
E.大眾牌電單車

evo 1 to 10邊部。。
GTR都5架啦。。。
rx7你又識限番FC
拓海最鍾意邊種食物?

溫泉饅頭
拓海最鍾意邊種食物?

溫泉饅頭

阿樹對FISHERMAN前落車嗰首歌係咩?到而家都未搵到
試解釋京一會被拓海同涼介過到頭既原因 5分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞