筆試應該要加入背頭文字D電影對白既題目

528 回覆
486 Like 11 Dislike
笑死
套野都差唔多成十年 點解d對白睇字都已經有聲
仲要有晒畫面
⋯痴孖筋 笑死我
假如拓海既86既極限到左,咁會輪到邊個發揮呢?(2分)
請指出夏樹口中提及的叔叔是誰
文太在拓海拒絕自己小販聯會聚餐的邀請後如何 責罵拓海?(2分)
文太在撞傷頭部之後昏迷,在甦醒之後發現了什麽?(2分)
進階題
1. 茂木夏樹所就讀之班級為何?
2. 文太曾誤認拓海為誰?
3. 根據對白,電影中的年份最有可能為何年?
4. 秋明山上之廟宇敬拜哪位神明?
5. 拓海分別以甚麼技巧超越中里毅?
拓海因鬥車令86壞車後,阿木對文太說了甚麼?

世伯,講好喇,唔好郁手啊,喺公眾場所打仔,對小朋友心理影響好大㗎!
文太在拓海拒絕自己小販聯會聚餐的邀請後如何 責罵拓海?(2分)

仆街仔 無禮貌 ......

世伯,講好喇,唔好郁手啊,喺公眾場所打仔,對小朋友心理影響好大㗎!

承上題,阿木父親對文太說了甚麼?
試分析夏樹30000$一晚個價值唔值

經濟科

承上題,阿木父親對文太說了甚麼?

嗱,豆腐佬,講好喇,唔好郁手啊,喺公眾場所打仔,對小朋友心理影響好大㗎!
進階題

有冇人挑戰
進階題

有冇人挑戰

唔識3
好嘈呀 個post
現知拓海初次駕駛AE86上落秋名山需1.5小時,一年後為1小時,兩年後為0.5小時,試分析拓海何時開始4.5分鐘上落秋名山

冇人理我
乜撚野啊....?
筆試考MC 冇分幾多分架喎...
你地學過車有車牌未架?

你考通識筆試呀?

冇人理我

答左啦
須藤京一曾表示, 不會輸給同一個對手多少次?(3分)

兩次

係twice
中里毅以甚麼方法封路?阿木得知後表示要如何阻止他封路的行為? (8分)

放棄自己條線封佢 用對講機同中里毅講 乜你咁茅嫁
在最終三人決戰中 阿木成功帶領眾人
以什麼動作和口號 為拓海打氣?
條友真係唔識嫁喎 依句係秋名山邊一段路講既?
啊木係邊個彎位撞左 撞之後講左咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞