有冇人由用靚player變到用返電話

364 回覆
551 Like 23 Dislike
唔反對,但同樣價錢甚至更低,格硬執屋騰空少少位出黎換黎更大享受,個人覺得更加值。我絕對欣賞唔妥協仲堅持住帶成抽野出街聽歌嘅師兄。
過耳背入耳 同 tws 都用過
平時出街一直用返有線 耳掛
因為行街可以左右耳輪住聽 唔聽的時候都係掛上耳 只係唔入耳

但tws 一定要穩穩障陣收返入盒 有時想單邊聽一陣 另一隻袋入衫袋都驚唔見
其實就兩睇啦
假設你部機夠細夠薄
你又介唔介意帶多部好聽d既dap出街
講到尾咪又係怕麻煩姐
我自己有時都拎番起部舊J3 出街

至於講音質 其實音質好壞
出街第一點係隔音
隔得差就基本唔使講野
仲記得以前試耳機 有隻64 好好聲
但係帶落隻耳總係唔貼耳
最後都係寧願揀隻貼耳既
我而家聽歌都係與世隔絕

如果隻耳機隔唔到街聲
基本上都係出唔到街
理你插sp2k定手機
自己聽得開心就得啦
細個追過耳機同player amp呢啲
人大咗就好懶 求其聽下歌唔使咁煩
同埋太依賴Spotify
無線+串流既優點就係方便
串流新歌即出
等碟等到傻

本身有player 都返唔倒轉頭
想享受既player + 耳牛係屋企聽先爽
線先係痴線,成萬買一條線重話值得
聲變咗就話係風格調音
線咁重要點解唔剪短佢就算?
剪短一半咪少一半Loss
我會選擇雙修 始終唔同享受
其實係聽得出分別
不過係街聽就浪費左
家下d靚少少既耳機要幾萬 player又幾萬 線又幾萬
同埋我覺得主要睇你住邊
如果住同返工都係市區就梗係唔搞咁多野
如果一日來回車程3 4個中就會
一坐巴士同地鐵無隻耳機跟住 會痴線
一定好過跟機啦
我都玩左差不多8,9年,睇住IEM產品越嚟越貴,已前846幾千已經係超級旗艦,宜家冇買2萬幾3萬IEM都唔好話自己係發燒友,越來越覺得唔值得買咁多錢,宜家都就退曬燒了。
不過玩左咁多年都未玩過CM硬係覺得有少少遺憾,今年的起心肝整咗一對CM,我估我玩完呢對CM之後就真係退燒了
最煩係啲人係隔離大聲講野/電話
好撚煩
訂製果啲賣得出就好 個se5way ultimate皮六野買返黎 聽唔夠100個鐘就擺起度封塵
我覺得萬幾蚊已經係正常人嘅極限,呢個價以上嘅耳機再貴多一萬最多都係幾個%改善,都未講呢個價位嘅耳機有幾多隻真係對得住個價
same 出呢做野之後入左對幾千蚊 個upgarde 係質嘅飛躍 之後再買貴d嘅
但發覺用萬元upgrade 係好微小ge分別 個人覺得覺得唔值
再加埋個班燒友講緊萬幾蚊買條線 之後已經退燒
有錢可以繼續玩嘅 但真有錢個班應該會玩hifi 再用萬元upgrade 先係質嘅飛躍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞