有冇人由用靚player變到用返電話

364 回覆
551 Like 23 Dislike
iphone條jer好過sp2k好多好唔好
咪就係有班富貴仔同帶風向打手呢幾年玩爛個市場
下下講到一嚟就幾皮嘢射落去買耳機
一陣又成皮嘢換條線
咁先叫好好聲
結果班廠商見你班人貴一貴都肯買
啲價錢就愈mark愈高
想要靚聲梗係屋企玩2ch
我自己唔會走去用抗噪耳機呢D野
跟本出街聽唔到環境聲好危險
輕度抗噪又冇咩用
結果上都係要係返個好環境聽歌
咁就唔需要抗噪
成件事其實都幾反智仲醒D咩呢.....
用airpod呢D垃圾仲要開大聲真係會比人打架
連為咩危險都唔知
你就算數啦
推D垃圾比人仲話啱用
返工坐地鐵,用anc聽歌即刻成個世界寧靜哂,你試過就知個分別。

行街可以轉mode, pass through 聽街外聲,或者直接off anc, 好方便。
其實個市場都有d退消
越黎越少人玩 個價亦回落唔
音响野諗落食水好深
根本出街聽歌就唔好講音質啦

當然唔係講梗廿蚊對耳機聽收音機啦
以前用ipod classic + AMP + 有線earphone
而家用電話+ture wireless算
舊登果個耳機post先勁
有幾個擺明係打手既混入去成日話買呢樣買果樣
之後又吹下邊隻好聽,邊隻抵玩
點知買黎買去推黎推去都係ECT代理既貨

同埋我好配服果d帶8絞16絞耳機線既人,咁能大抽唔攰咩
黑磚+CM/唔想拎磚就藍芽線+CM,CM隔音真係一流又唔洗局住降個grade聽無線豆豆d音質
我見耳機post仲推得好快

音響係深,但inear真係深過overear同hifi好撚多
價錢同質素脫晒勾
個個以價論聲,以為買器材送金耳
其實係iPhone 令手機嘅音質有好大提升就真
我同成班fd 交流好開心
搵間cafe 坐低大家交換野玩
我唔知樓主聽感係點
但我又唔覺搭巴士既時候外界既雜音會誇張到聽唔到細節
人人唔同我都無諗住反駁
邊隻先?如果果隻淨係支援到AptX 的話,咁其實iPhone 個AAC 輸出唔一定會比Android 機以AptX 輸出差好多
麻撚煩 直接Spotify airpod 算鳩數
用cm冇可能冇分別
未播歌都隔左8成街邊雜音
一播歌完全聽唔到周圍啲聲
以前player+cm都玩返iphone+true wireless算
唯一取代唔到係cm真係幾舒服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞