有冇人由用靚player變到用返電話

364 回覆
551 Like 23 Dislike
我用開Uranium 235 加Vibranium 混織
臨場感一流,直頭歌手係我面前唱咁
殘體字冇人屌?
响你老母
我都想入隻hd800s or 820係屋企玩 , 但未知點配搭
始終唔多識
真心要音質都唔係玩耳機啦,係HIFI先聽得出有分別。
點會垃圾 HD600 出左咁多年都仲賣緊 就知好野黎
我第一隻就係ue10pro,好長好難戴得好
分別係有 但就真係睇追唔追求
用左5k追過一年之後放棄左
其實係 個分別值唔值得要洗幾k落去 可能有人覺得值
出街用true wireless聽apple music
會買cd入落player係屋企用iem 聽
強迫症會用foobar200 將cd wav轉唒做flac
否則有時顯示唔到到album art
Ue10定tf10
Ak240 bn+335->iphone +藍牙335->唔聽
仲有間唔中買吓碟,主要都係日本歌同埋係album
Single唔想追碟所以上網買 (itunes / mora)

而家仲係用緊player聽,不過係Sony A系列walkman
平平地細部方便拎出街,聲又唔差
不過上年開始轉咗用1000XM3,聲差少少,但係NC同無線太方便
喺屋企先會用返有線耳機聽歌
係ue tf10pro,記錯左
如果有人中意聽classical, jazz, tango, opera之類嘅嘢
呢度差唔多有哂streaming 搵唔到嘅嘢
不過, 唔係streaming, 唔平
https://www.prestomusic.com/classical

#呢排有減價promote
我隻hd700可能用左20個鐘都冇
用哂Ls50
我598
屌本身玩音響野就唔會講咩性價比架啦

我玩左耳機都有10年以上,由westone 3/tf 10到而家既Z1R/Elysium當年旗艦級都係$3-4000而家就幾萬都有,但無可否認iem既調音技術比以前進步左好多
同埋你話而家啲耳機/player貴左好多,你唔問下10年前同而家樓價爭左幾多

仲有唔好睇到幾雞野咁重,香港大把有錢人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞